• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çin'den kritik kripto para üretimi kararı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kripto para madenciliğinin popüler olduğu bir ülke de Çin. Bununla birlikte ülkede İç Moğolistan bölgesinde tüm madencilik çiftliklerinin ve projelerinin Nisan’da yasaklanması gündemde. Çin’in özerk İç Moğolistan bölgesinde yaşanan yüksek enerji tüketimi azaltılmaya çalışılıyor. Sonuç olarak, bölgenin enerji ihtiyacının azalması için kripto para madenciliğinin durdurulması gündemde.

Böylece bölgedeki tüm kripto para birimi madenciliği çalışmaları durdurulacak. İç Moğolistan Kalkınma ve Reform Komisyonu’ndan edinilen bilgilere göre taslak planlarda bu faaliyetlerin Nisan’da durdurulması yer alıyor.

Daha önce gündeme gelen Cambridge Üniversitesi Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksinde yayınlanan verilere göre bu yasaklamanın ciddi bir etkisi olacak. Nisan’da gerçekleşecek potansiyel durdurma ile toplam Bitcoin üretiminin %8’inin bu olumsuzluğun sonuçlarını görecek. Ancak, çiftliğini başka bölgelere taşıyan üreticiler üretimi sürdürebilecekler. Bölgenin bu kadar popüler olmasının sebebi enerji maliyetlerinin çok düşük olması. Bu bölge büyük kömür kaynaklarına sahip. Sonuçta, kârlılığını yüksek tutmak isteyen üreticiler bu bölgeyi sıklıkla tercih ediyordu.

Bitcoin mining farm. IT hardware. Electronic devices with fans. Cryptocurrency miners.
Çin bölgedeki emisyonu düşürme amacında ve sorumlulardan biri de kripto para üretimi
Bölge yönetimi, bu yıl gayri safi yurtiçi hasıla oranında emisyonunu yüzde üç azaltma amacında. İç Moğolistan dünyanın en önemli madencilik merkezlerinden bazılarına sahip. Buna rağmen, ülkedeki en büyük bitcoin üretimi Sincan Uygur’da gerçekleşiyor. Çin’de yapılan madenciliğin yüzde 36’sı soykırım iddialarının da gündeminde olan bölgede gerçekleşiyor.

Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi’ne bakacak olursak hükümetin olumsuz bakışına rağmen Çin en önemli kripto para üretimi yapan ülkelerin başında geliyor. Geçen yılın sonlarına geldiğimizde küresel üretimin %65’inden fazlası bu ülkede gerçekleşiyor. Amerika Birleşik Devletleri büyük farkla ikinci ülke onu ise Rusya izliyor.

Daha önceki haberimizde yer verdiğimiz üzere kripto para sebepli elektrik tüketimleri artık ülkelerle kıyaslanır hale geldi. Son raporlarda kripto para üretimlerinin Arjantin’den fazla elektrik tüketimi yarattığı ortaya çıktı.

Kripto para madencilerinin karşısındaki tek problem bu değil. Nvidia’nın öncülüğünde GPU ile ethereum madenciliği yapan kimseleri yazılım kısıtlamaları da karşılayacak. Ne var ki 2021’de Ethereum üretiminin en popüler seçenek arasında olmayı sürdüreceği kesin.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir