• DOLAR 32.377
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2325.606
  • ...
Huzur ortamıyla birlikte Bitlis'te istihdam ortamları açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis 1'inci Organize Sanayi bölgesinde açılan tekstil atölyelerini ziyaret eden AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ve Bitlis Valisi Oktay Çağatay, huzur ortamının oluşmasıyla birlikte istihdamda artışın yaşandığını belirttiler.

 

Ziyarette girişimci ve yatırımcılarla bir araya gelen Kiler, yıllardır hayalini kurdukları Bitlis 1'inci Organize Sanayi bölgesinin dolduğunu, ikinci organize sanayi için çalışmaların başlatıldığını belirtti.

Kiler "Yıllardır hayalini kurduğumuz Bitlis 1'inci Organize Sanayi dolmuş durumda. İnşallah ikincinin temellerini atacağız. Bulunduğumuz tekstilde atölyesinde yaklaşık 250 gencimiz çalışıyor. Gezdiğimiz diğer tekstil atölyelerinde de gençlerimiz çalışıyor. Bu ay sonuna kadar açılacak fabrikalarımız var. Önümüzdeki aylarda artık binleri konuşacağız." dedi.

İstihdamı Bitlis'in birinci olmaktan çıkaracaklarını vurgulayan Kiler "Bitlis'in eksiği istihdamdı. Bu istihdam sorununu yatırımcı ve girişimcilerimizin gayretiyle gidereceğiz. Devletimizin desteği, girişimcilerimizin çabasıyla önümüzdeki yıllarda işsizlik Bitlis'te birinci sorun olmaktan çıkacak. İşsizlik dünyada bitmemiş, Türkiye'de bitmemiş, Bitlis'te hiçbir zaman bitmez ama en azında kanayan yara olmaktan çıkacak. Burada 40'ın üzerinde fabrika var." diye konuştu.

"Türkiye'nin en huzurlu şehri Bitlis'tir"

"Eğer güvenlik yoksa huzur yoksa kimse gelip buraya yatırım yapmaz." diyen Kiler, şunları söyledi:

Huzur, başlı başına bir olaydı. Yıllardır biz bunun derdini, sıkıntısını yaşadık. Yıllardır buraya gelip yatırım yapmak isteyen iş adamları bugün olduğu gibi o zamanda vardı. Ama ne zaman bir adım attılar, bir yerlerde bir olay oldu, bir bomba patlattılar. Ne yazık ki insanlar gelip yatırım yapmadı, sermaye getirmedi buraya. Sermaye çok kaygan. Eğer güvenlik yoksa huzur yoksa kimse gelip buraya yatırım yapmaz. Özellikle son 2 yıldır İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda güvenlik güçlerimizin, polisimizin, emniyet teşkilatımızın, burada yaptığı iyi çalışmanın bugün karşılığını görüyoruz. İddia ediyoruz şu an Bitlis'te var olan güvenlik ve huzur, İstanbul'da, İzmir'de, Ankara'da yoktur. Vaka sayısıyla baktığınızda Türkiye'nin en huzurlu şehri Bitlis'tir. Terörün tam bittiğini düşünün insanlara burada yatırım yapmak için sıraya girecek.

"Bitlis'imizi hakkettiği o güzelliklere kavuşturacağız"

"Geçmiş yılların aksine artık Bitlis'te biz terörü konuşmuyoruz. Bakanımızın desteğiyle de terörü Bitlis'te sorun olmaktan çıkarmışız." diyen Bitlis Valisi Oktay Çağatay ise "Bununla beraber yüksek adımları görüyorsunuz. Bitlis deresinde bir sorun vardı. Belediyemizle birlikte orada temizlik yapmaya başladık. Bitlis'imizi hakkettiği o güzelliklere kavuşturacağız." ifadesini kullandı.

Bitlis'in sahip olduğu genç nüfusun istihdam edilmesi için ortamlar oluşturmaya çalıştıklarını belirten Çağatay, şunları kaydetti:

"İkinci önemli adımımız organize sanayi bölgesinde oldu. Müthiş bir sinerji yakaladık. Tüm kurumlarımızla birlikte birinci gündem maddesi olan işsizliği ele aldık. Birinci organize sanayi bölgemizdeki tüm parselleri bitirdik. Burada 44 fabrikayı yıl sonuna kadar bitireceğiz. Gelecek yıl bu dönemde birinci organize sanayi bölgemizde 4 bin gencimizi istihdam etmiş olacağız. Devletimiz sağ olsun. Olağanüstü teşvikler var. Bir işçinin maliyeti burada 107 TL. Bin TL'lik desteği devletimiz sağlıyor. Yatırımcılar için büyük teşvik anlamına geliyor. Huzurlu bir ortam. Yatırımın teşvik edildiği bir ortam organize sanayimizi doldurdu. İkinci organize sanayi bölgemizin çalışmalarını başlattık. Müthiş bir talep var. Şu an bizden yer isteyen 35 kişi var. Bitlis genç bir nüfusa sahip. Bu genç nüfusu istihdam edeceğimiz bir ortam oluşacak. Emeği geçen bütün devlet büyüklerimize ve mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir