• DOLAR 32.316
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2297.69
  • ...
SON DAKİKA
Düğün salonu işletmecileri bir saat sınırını yetersiz buluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Düğün salonu işletmecileri, yeni "kontrollü normalleşme" sürecinde, düğün salonlarında sınırlı sayıda kişi ve bir saat süreyle nikah merasimi şeklinde düğün yapılabilmesine yönelik karardan memnun kalmadı.

Batman Düğün Salonları Derneği (BADSA) Başkanı Faysal Taş, yaptığı açıklamada, "Kontrollü normalleşme" kapsamında, sınırlı sayıda kişi ve bir saat süreyle düğün şeklinde nikâh merasimi yapılabilmesine yönelik kararı yetersiz bulduklarını ifade etti.

Düğün salonu işletmecileri olarak kanun ile düğün sahipleri arasında sıkışıp kaldıklarını belirten Taş, sınırlı sayıda kişi ve bir saat uygulaması nedeniyle çok ciddi mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

 

“Bir düğün için bir saat çok yetersiz”

Düğün salonu sektörü olarak yaklaşık bir yıldır diğer sektörler gibi kendilerinin de birçok sıkıntı yaşadığını ifade eden Taş şöyle devam etti:

“Düğünlere zaman zaman izin verildi ama bu çok yetersiz kaldı. Diğer sektörler gibi düğün salonları olarak da büyük beklenti içerisindendik. Bizde bir yıl aradan sonra çektiğimiz sıkıntıları bir nebze de olsa telefi edebiliriz düşüncesindeydik. Ancak yapılan son açıklamalarla birlikte düğün salonlarına 100 kişi sınırı ve bir saat uygulaması hem biz hem de düğün sahipleri için çok yetersiz.”

“Müşterilerimiz bir saat sınırı uygulamasından çok şikâyetçiler”

Uygulamadan en çok düğün sahiplerinin rahatsız olduğunu belirten Taş “Bu süre zarfında düğün sahipleri bile salonda toplanamıyor. Bu yaşadığımız sorunu halka anlatamıyoruz. Gelen müşterilerimiz bir saat sınırından çok şikâyetçiler. Biliyorsunuz düğün kültürel bir etkinliktir ve bir şekilde yapılıyor. Düğünler, düğün salonlarında yapılmazsa; köyde, sokakta veya bir evde yapılacaktır. Bu da salgın noktasında hastalığın yayılmasına neden oluyor. Düğün salonu sektörü olarak düğün öncesi dezenfekte, sosyal mesafe, maske kuralı ve sonrası bütün tedbirlerimizi aldık. Bize bildirilen bütün talimatlara göre düzenlemelerimiz yaptık.” dedi.

“Düğünde gelin ve damat düğüne yetişemedi”

Bir saat sınırından dolayı gelin ve damadın kendi düğününe yetişemediğini vurgulayan Taş “Bir saat çok yetersiz. Çünkü bugün bir düğün yaptık ve gelin ile damat düğüne yetişemedi. Saat konusunda çok ciddi manada sıkıntı yaşıyoruz. Bu şartlar altında en az bize iki saat zaman lazım. Dolayısıyla bizim talebimiz saat noktasında bir düzenlemeye gidilmesidir. Batman Valiliğinden ricamız düğünlerde saat konusunda bize tolerans göstermeleridir. Uzun bir süredir çok ciddi sıkıntı çektik. Devletten de herhangi bir destek alamadık. Bugüne kadar kendi ayaklarımız üstünde durduk. Bundan sonra en azından devletten düğünleri yapabilmemiz için bize yardımcı olmalarını istiyoruz.” diye konuştu.(İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir