• DOLAR 32.352
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2310.121
  • ...
Gaziantep İl Müftüsü Hazırlar’dan Miraç Kandili mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam aleminde Allah'a yükseliş ve arınma olarak kabul edilen Miraç Kandili 10 Mart Çarşamba günü idrak edilecek. Miraç Kandili, 13 Şubat’ta başlayan üç ayların ilk ayı Recep ayının 27'inci gecesine denk geliyor. Bu gece, Hazreti Muhammed'in (Sallalahu Aleyhi Vesellem) Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak da kabul ediliyor.

Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Türkiye'de ve İslam aleminde yarın coşku ile idrak edilecek olan Miraç Kandili nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

“Miraç, insanın erdem yolculuğu ve Rabbe vuslatıdır”

Tüm İslam aleminin Miraç Kandilini kutlayan Hazırlar, “İsra ve Miraç; sevgili Peygamberimizin önce Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya oradan da yüce Mevla’nın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için semaya kadar uzanan içerisinde pek çok ilahi hikmet ve bereketi barındıran manevi bir yolculuktur. Miraç, insanın erdem yolculuğu, Rabbe vuslatıdır. Miraç, Mescid-i Haram ve Mescid-i Aksa arasındaki bağları kuvvetlendiren, Müslümanların gönül dünyalarını güçlendiren, sıdk ve imanlarını pekiştiren, kardeşlik şuurunu yaşatan, müminleri eğiten, onlara değer kazandıran bir okuldur.” dedi.

“Kudüs bir İslam beldesidir”

Miracın ilk durağının Mescid-i Aksa olduğunu belirten Hazırlar, “Peygamber Efendimiz bu mübarek mabetle ilgili ‘Gidin ve Mescid-i Aksa’da namaz kılın. Şayet gidemez ve orada namaz kılamazsanız, oranın kandillerini aydınlatacak iki yağ gönderin’ buyurmuştur. Bu hadis-i şerif, Mescid-i Aksa sevgisini gönüllere aşılamanın, kadim değerimize sahip çıkmanın, maddi ve manevi imarı için çalışmanın her müminin görevi olduğunu öğretmektedir. Mescid-i Aksa’nın bulunduğu mukaddes belde Kudüs bir İslam beldesidir. “Darü’s-selâm’ yani barış ve selamet yurdudur. Kudüs, tarih boyunca Müslümanların himayesinde özgürlüğün, adaletin ve huzur içinde birlikte yaşamanın sembolü olmuştur.” ifadelerini kullandı.

“Her sorumluluk bir emanettir”

Hazırlar, “Miraç gecesinin hediyelerinden olan Bakara suresinin son ayetlerinde Rabbimiz bizlere yüksek sorumluluklarımızı ve zaaflarımızı birlikte hatırlatmaktadır. Her sorumluluk bir emanettir ve emaneti omuzlarında taşıyan her insan, her türlü kin ve öfkeden, haset ve kıskançlıktan, gurur ve kibirden uzak durarak bütün insanlara hatta bütün mahlukata karşı merhametli, mütevazi ve alçak gönüllü olmak zorundadır. Zira Peygamber Efendimizin ifadesiyle tevazu yüceltir, kibir düşürür, gurur aldatır, haset bitirir. Nefsimizin ölümcül zaafları bizi her türlü miraçtan, yüceliş ve yükselişten alıkoyar.” şeklinde konuştu.

Miraç Kandili'nin tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını temenni eden Hazırlar, “Tüm Gaziantepli hemşehrilerimizin Miraç Kandilini en içten duygularla kutluyor, yapacağımız dua ve niyazlarımızın kabul görmesini, maddi ve manevi yükselişimize, ümmetin birlik ve beraberliğine, milletimizin, İslam aleminin ve bütün insanlığın salgın hastalıklardan bir an önce kurtuluşuna, barış, huzur ve güvenine vesile olmasını Yüce Allah’tan temenni ve niyaz ediyorum.” diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir