• DOLAR 32.512
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2490.755
  • ...
82 Yaşındaki Nine Kalp Ameliyatı‏ Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Göğüs ağrısı şikâyetiyle Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran 82 yaşındaki Nuriye Alay`ın kalp damarlarının tümü tıkanmış çıktı. İlk olarak koroner anjiyografi ünitesinde anjiyo işlemi yapılan Arak`ın Anjiyo sonucu tüm damarları tıkanık çıkınca operasyon kararı verildi. Kalp Damar Cerrahisi doktorları hastayı operasyona alarak dört damarına bypass işlemi yaptı. Kalkmaz denilen 82 yaşındaki Nuriye Alay, taburcu oldu.

Sakın Ameliyat Olma!

Nuriye Arak, "Göğsümdeki ağrıları anlatamam. O kadar çok acı veriyordu ki, bir daha ayağı kalkamayacağımı sanıyordum. Herkes aman ha saksın ameliyat olma! Ameliyat masasında kalırsın. Ben de Bismillah diyerek hastaneye gittim. Yapılan müdahaleden sonra kendimi yeniden doğmuş gibi hissettim. Yakınlarım beni kaybedeceklerine o kadar inanmışlardı ki şimdi yürüyerek çıkacağımı görenler şaşıracaklardır" dedi.

Hastalarımız Emin Ellerde Tedavi Görmektedirler

Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof Dr. Yusuf Yağmur, yakında KVC yoğun bakımı yapacaklarını ifade ederek, şunları söyledi; "Artık 82 yaşındaki hastaları bile ameliyata alacak başarılı kardiyolog ve kalp cerrahisi doktorlarımız var. Hastalarımız emin ellerde tedavi görmektedirler. Hastaneyi ilk kurmaya başladığımız zaman burayı Ortadoğu`nun sağlık merkezi yapmaya kararlı olduğumuzu belirtmiştik. Şimdi bu çizgide emin adımlarla ilerliyoruz. Günde ortalama 2 ameliyat yapılmaktadır. 82 yaşındaki hastamızı ise Kalp Damar Cerrahımız olan doktorumuz Sami Karacan gerçekleştirmiştir. Kendilerini ve ekibini ayrıca kutluyorum."

Kalp Damar cerrahi Uz Dr Sami Karacan ise Nuriye Alay`ın ameliyatın ardından iki gün yoğun bakımda kaldığını ve 3 günde serviste yarattıktan sonra taburcu olduğunu söyledi.
M. Salih Keskin - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir