• DOLAR 32.561
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2421.182
  • ...
Ders kitaplarında dini terimlere tahammülsüzlük
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubatın üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen bazı çevrelerin, kurumların dine, dini değer ve terimlere tahammülsüzlüğü hala sürüyor. Dini değer ve terimlere tahammülsüzlük ders kitaplarına kadar girdi. Bunun son örneği EKOYAY 6. Sınıf Türkçe ders kitabında yaşandı.

Milli Eğitim Bakanlığının okullarda ders kitabı olarak okutulmasına onay verdiği EKOYAY 6. Sınıf Türkçe ders kitabında bir hikâyenin orijinal metninde bulunan çok sayıda dini terim çıkarıldıktan sonra hikâyenin yayınlanması 28 Şubat devam mı ediyor sorusunu akla getirdi.

Ömer Seyfettin’in Ötüken Yayınlarında basılan Forsa Hikâyesinin orijinal metninde “abdest, kıble, beş vakit edâ etmek, Allah'a çok şükrediyordu, ayet, dua, ümidini kesmemek” gibi İslami kavramlar geçiyor. Ötüken bu terimlere hiç dokunmadan yayınlarken Milli Eğitim Bakanlığı onaylı EKOYAY 6. Sınıf Türkçe ders kitabında yayınlanan aynı öyküdeki tüm bu dini terimler ve sözcüklerin çıkarıldığı dikkat çekti.

EKOYAY 6. Sınıf Türkçe ders kitabındaki bu çirkin skandalın ortaya çıkması üzerine duruma sosyal medya platformlarında büyük tepki gösteren halk bu yanlışın derhal düzeltilip sorumluların cezalandırılmasını istedi.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir