• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
​İstanbul Sözleşmesi ile kadınlara yönelik şiddet olayları arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Sivil İnisiyatif Meclisi Başkanı Mahmut Eraslan, dernek ve vakıfların salgın koşullarına riayet etmek suretiyle yeniden faaliyetlerine başladığını hatırlatırken, Adanalılara kararlara uygun hareket edilmesi çağrısında bulundu.

Salgın sürecinde kentin gelişimi hususunda belediyelerden beklenen hizmetin yerine getirilmediğini vurgulayan Eraslan, Adana’nın sorunlarına değinerek yetkililerin harekete geçmesini istedi.

Açıklamalarında, “Adana maalesef makûs talihini bu süreçte de yenemedi. Köprüler hala şehrin ortasında bir garabet gibi duruyor. Bir an önce bitirilmesini istiyoruz. Ayrıca alt yapı ve imar sorunu Adana’nın en büyük sorunlarından birisi. Bu konuyu sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu dönemde çözmemiz gerekirdi maalesef bu konuda da geç kaldık. Devletimizin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü yapacak olması önemli ancak Adana’nın metro kamburundan da kurtarılması gerekir.” ifadelerini kullanan Eraslan, Adana Valisi Süleyman Elban’a da çağrıda bulundu.

Vali Elban’a, “Kentimiz ekonomik anlamda da her geçen gün geriye gidiyor. İşsizlik sorunu büyüyor. Hükümet yatırımlarının faaliyete geçmesi ve istihdamın arttırılması için Adana Lobisi’nin yeniden harekete geçirilmesi gerekir.” diyerek seslenen Eraslan, yeni anayasa çalışmalarına da değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anayasa çağrısını olumlu karşıladıklarını vurgulayan Eraslan, “Milletimizin darbe artığı anayasandan bir an önce kurtulması ve sivil bir anayasanın hayata geçmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız.” dedi.

Toplumu ifsat eden konulardan birisinin de İstanbul Sözleşmesi’ndeki bazı sorunlu maddeler olduğunu ifade eden Eraslan, “Bu sözleşme yayınlanıp yürürlüğe girdiğinden beri kadınlara yönelik şiddet olayları çoğaldı. Toplumsal öfke arttı.  İstanbul Sözleşmesi’nin sorunlu maddelerinin yürürlükten kaldırılması ve toplumsal değerlerimize uygun bir şekilde hareket edilmesi gerekir.” şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir