• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Şeyh İkrime Sabri'den "Aksa'yı ziyaret edin" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İkrime Sabri, Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) yeryüzünden semaya yükseldiği gün olması hasebiyle Müslümanlar nezdinde paha biçilemez kıymet ve öneme haiz olan Miraç kandili münasebetiyle "Aksa'yı ziyaret edin" çağrısı yaptı.

Müslümanların ziyaret etmesi gerektiği mescitleri beyan eden şeddü'r-rihâl hadisine dikkat çeken Şeyh Sabri, İsra ve Miraç kandili vesilesiyle bütün Müslümanları, etrafı mübarek kılınan Mescidi Aksa'yı ziyaret etmeye davet etti.

Mümkün mertebe her mahfilde Aksa'yı müdafaa etmenin elzem bir durum olduğunu ifade eden Şeyh Sabri, buraya gelecek olanları, Coronavirus salgınına karşı alınan önlemlere dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri, İsra ve Miraç Kandili'nin, hem Kur'an'ı Kerim'de hem de hadisi şeriflerde varit olduğunu, müminlerin akidesini yakından ilgilendirdiğini belirterek, bu nedenle Müslümanların, Mescid-i Aksa başta olmak üzere ibadetlerini camilerde eda etme, zikir halkalarına katılma ve dini sohbet meclislerinde hazır bulunmakla bu önemli günleri ihya etmekle mükellef olduklarının altını çizdi.

Terörist Yahudi örgütlerin, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün "Eski Şehir" bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'ya siyonist işgal güçleri koruması altında baskın düzenlediğine işaret eden Şeyh Sabri, son zamanlarda bu tür gayrimeşru baskınlarda ciddi artışlar gözlemlendiğini ifade etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir