• DOLAR 32.601
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2496.648
  • ...
Aylan bebeğin babasından Papa'ya hediye! Sonrasında tepkiler geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Irak'ın Erbil kentindeki Franso Hariri Stadyumu'nda düzenlenen ayine iştirak etti. Irak temaslarının üçüncü gününde sabah saatlerinde geldiği Erbil'den Musul'a geçerek kent merkezinde ve Karakuş ilçesinde düzenlenen ayinlere katılan Papa, öğleden sonra Erbil'e geri döndü.

10 BİN KİŞİNİN TOPLANDIĞI STATTA TÖREN DÜZENLENDİ

Papa, Erbil'de Hristiyanların yoğun olduğu Aynkava Mahallesi'nde cadde boyunca toplanan kalabalığı selamladıktan sonra Franso Hariri Stadyumu'na geçti. Yaklaşık 10 bin kişinin toplandığı stadyumda, buluşma törenine gelenleri selamlayan Papa için ilahiler seslendirildi.

ABDULLAH KURDİ İLE GÖRÜŞTÜ

Papa burada Aylan Kurdi'nin babası Abdullah Kurdi ile görüştü. Abdullah Kurdi görüşmede Papa'ya dünyayı yasa boğan Alan Kurdi'nin ölümünü yansıtan bir tablo hediye etti. 

Açıklamada, Papa'nın, ailesini kaybeden Abdullah Kurdi'nin acısını dinlediği ifade edildi. Kurdi'nin ise ilgisinden dolayı Papa'ya teşekkür ederek, Aylan bebeğin bir fotoğrafını verdiği belirtildi.

Aylan Kurdi'nin babası Erbil'i ziyaret eden Papa Francis'e tablo hediye etti

"CELLADINA AŞIK OLMAK"

Dünyada Batı'nın zulmü ve emperyalist anlayışıyla yaşanan sayısız trajediden biri olan Aylan bebek olayında baba Kurdi'nin Papa'ya hediye sunmasını sosyal medyada pek çok kullanıcı 'Celladına aşık olmak' şeklinde yorumladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir