• DOLAR 32.503
  • EURO 34.592
  • ALTIN 2487.546
  • ...
Japonya’da Myanmar protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kyodo ajansının haberine göre, 120'den fazla Myanmar vatandaşı, başkent Tokyo'nun Şincuku bölgesindeki Savunma Bakanlığı önünde toplandı.

"Askeri yönetimi tanımayın", "Quad (ABD, Japonya, Avustralya ve Hindistan'dan oluşan dörtlü ittifak) ittifakını destekliyoruz" ve "Askeri yönetimi sonlandırın" pankartlarının taşındığı gösteride, tutuklu bulunan Devlet Konseyi Başkanı ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii ile iktidar partisinin önde gelenlerinin serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

Japonya hükümetinden baskı yapması istendi

Grup, Japonya Savunma Bakanı Kişi Nobuo'dan, Myanmar'daki siyasilerin serbest bırakılması ve ülkede demokrasinin tesis edilmesi için orduya baskı yapmasını istedi.

Myanmarlı hemşire Lae Lae Lwin, yaptığı konuşmada, "Özellikle gençler olarak biz sesimizi duyurmak için toplandık. Japonya hükümetinin şiddeti durdurmak ve süreci dönüştürmek için orduya baskı uygulamasını istiyoruz" dedi.

Öte yandan ülkenin batısındaki Kobe şehrinde de yaklaşık 400 kişi Myanmar'daki askeri yönetime karşı gösteri düzenledi.

1 Şubat’ta ordu yönetime el koymuştu

Myanmar ordusu, kendine yakın siyasi grupların, 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddialarını ortaya atması ve ülkede siyasi gerilimin yükselmesinin ardından 1 Şubat'ta yönetime el koydu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir