• DOLAR 32.412
  • EURO 35.286
  • ALTIN 2324.498
  • ...
İTTİHADUL ULEMA: Müslümanlar kendi evlerini koruduğu gibi Kudüs'ü de korumalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Açıklamasında Kılıçarslan, Müslümanların kendi evlerini koruduğu gibi Kudüs'ü de koruması gerektiğini söyledi. 

8-14 Mart tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Kudüs Haftası dolayısıyla yapılacak çalışmalara ilişkin değerlendirmede bulunan Kılıçarslan, Müslümanların, Filistin mücadelesini sürekli canlı tutmaları için ellerinden gelen bütün imkânları seferber etmeleri gerektiğinin altını çizdi.


Filistin davasının, ümmetin davası olduğuna vurgu yapan Kılıçarslan, Filistin toraklarını Siyonist işgal rejimi zulmünden kurtarmak için dünyadaki bütün Müslümanların bir olması gerektiğini ifade etti.

 "Kudüs Müslümanlar için çok önemlidir"

Mekke ve Medine Müslümanlar için ne kadar önemliyse Kudüs'te Müslümanlar için o kadar önemli olduğuna dikkat çeken Kılıçarslan, "Allah (Cella Cellalluhü), Kur'an-ı Kerimde İsra Suresi diye bir sure indirmiştir. İsra'nın manası, Allah Teâlâ Peygamberi Hazreti Muhammed'i Beytullah'tan Kudüs'ü Şerife götürmüş, oradan da Miraç'a yani tüm mekânlardan münezzeh olan yere götürmüş. Orada Peygamber Efendimiz, 124 bin Peygamberin önünde iki rekât namaz kılıp, öyle Miraç'a çıkmıştır. Kudüs, Müslümanlar için çok önemlidir. Çünkü Müslümanların ilk kıblesi ve İslam'dan önce 124 bin Peygamberin de kıblesiydi.  Mekke Müslümanlar için ne kadar önemliyse Kudüs'te o kadar önemlidir." ifadelerini kullandı.

"Gün gelecek Müslümanlar Yahudilerin yaptığı bu zulmün hesabını soracaktır"

Filistin topraklarının yılladır Yahudi zulmü altında olduğunu belirten Kılıçarslan, "Kudüs, yaklaşık 60 yıldır Yahudilerin zulmü altındadır. Allah Teâlâ Kur'an-ı Kerim'in 15 ayetinde Yahudilere lanet etmiştir. Yahudiler Kudüs'te Müslümanları öldürüyorlar. Müslümanları memleketlerinden, evlerinden zorla çıkartıyorlar. Evlerini yıkıyorlar, çocukları, kadınları ve yaşlıları öldürüyorlar. Yaklaşık 5 milyon Filistinli memleketlerinden sürülmüş, muhaceret yaşıyorlar. Maalesef BM ve Müslüman ülkeleri bu durumu görüyor ve Yahudi zulmüne karşı çıkmıyorlar. Allah Teâlâ'nın vaadidir. Bir gün gelecek Müslümanlar Yahudilerin yaptığı bu zulmün hesabını soracaktır." diye konuştu.

"Yahudiler Allah ve Peygamberine düşmanlık etmektedirler"

"Ey iman edenler! Yahudileri ve Hristiyanları veli edinmeyin. Onlar birbirlerinin velileridir. Sizden kim onları dost edinirse şüphesiz o da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu hidayete erdirmez." ayetini hatırlatan Kılıçarslan, şunları söyledi:

Yahudi ve Hristiyanları dost edinen Müslüman devlet başkanları ve Arap ülkelerinin kralları şu anda Allah'ın azabına müstahaktırlar. Kur'an'da 'Yahudilerin Peygamberi çocuklarından daha iyi tanıyorlar.' buyurmasına rağmen Yahudiler, Allah ve Peygamberine düşmanlık etmektedirler. Biz Müslümanlar inanıyoruz ki yakın bir tarihte Selahaddin Eyyubi gibi birinin çıkıp, aynı o zandaki gibi Kudüs'ü Yahudilerden kurtaracaktır.
"Müslümanlar Filistin mücadelesini sürekli canlı tutmalıdır"

Müslümanların, kendi evlerini koruduğu gibi Kudüs'ü de koruması gerektiğini vurgulayan Kılıçarslan "Bütün Müslümanlar Kudüs'ten mesuldürler. Nasıl ki Yahudiler gelip sizin evinizi işgal edip, sizden almak istiyor ve siz evinizi kurtarmak için elinizden ne geliyorsa yapacaksınız. Daha fazla çaba verip, Kudüs'ü kurtarmalısınız.  Şu anda sadece Kudüs değil, Mekke ve Medine'de Yahudilere dost olan hainlerin elindedir. Müslümanlar gerekirse malıyla, canıyla ve bütün imkanıyla Filistin'de mücadele veren kardeşlerine yardımcı olmalıdır. Müslümanlar Filistin mücadelesini sürekli canlı tutmalıdır. Kudüs'ün özgürlüğü için dünyadaki bütün Müslümanlar seferber olmalıdırlar." çağrısında bulundu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir