• DOLAR 32.601
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.627
  • ...
Diyarbakır ÖNDER'den mescit karşıtlığına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır ÖNDER, kentteki yerel bir gazetenin, Şehit Halid Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde açılan uygulama mescidinin izinsiz yapıldığını ileri sürerek mescit karşıtlığında bulunmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Söz konusu lisenin bahçesinde uygulama mescidinin açılmasından duyulan memnuniyetin ifade edildiği açıklamada, "Bunu hazmedemeyen ve 28 Şubat zihniyeti birlikte öğrencilerimizi kendi menfur siyasi emellerine alet etmek isteyen kesimlerin cami karşıtlığını halkımızın vicdani mahşerine havale ediyoruz." denildi.

"Kız çocuklarımız için okullarında uygulama mescitlerinin inşasına vaveyla koparmaktadırlar"

Açıklamada, "Daha düne kadar yerel yönetimlerini elinde bulunduran HDP zihniyeti, cami karşıtlığı üzerinden halkımızı ibadetlerinden mahrum bırakmaya yeltendikleri gibi bu gün de  aynı zihniyetin medya silahşörlüğünü  yapan kimi densizler, kız çocuklarımız için okullarında uygulama mescitlerinin inşasına  vaveyla koparmaktadırlar." ifadelerine yer verildi.

"Halkımız İslam inancının gereği olarak üzerine düşen sorumluluğunu yerine getirecek"

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Diyarbakır ÖNDER İmam Hatipliler Derneği olarak; camilerimizin yapımına  karşı çıkan ve halkımızı  kendi inanç değerlerinden koparıp menfi emellerine alet etmek isteyen kesimlere  fırsat vermeyeceğiz. Şu bilinmelidir ki; halkımız İslam inancının gereği olarak üzerine düşen sorumluluğunu yerine getirecek, 'İt ürür, Kervan yürür' misalı seküler zihniyetin borazanlığını yapan kesimlerin kimi mahfilleri göreve çağırması bu kervanın yol almasın da engel olamayacaktır.

Bu vesile ile öncelikli olarak öğrencilerimizin velilerini ve tüm duyarlı halkımızı yapılacak cami için maddi ve manevi desteklerini talep ediyoruz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir