• DOLAR 32.526
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2420.43
  • ...
​Nusaybin’de PKK tarafından katledilen 5’i çocuk 8 köylü mezarları başında anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

PKK tarafından 7 Mart 1987 yılında Nusaybin'in Açıkyol köyünde düzenlenen saldırıda katledilen 8 kişi, mezarları başında anıldı.

 

Katliamın yıldönümü nedeniyle Açıkyol köyünde anma töreni düzenlendi. 

Törene Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Emre Yalçın, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Fatih Doğan ve İlçe Emniyet Müdürü Salman Çelik, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile şehit yakınları katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören İlçe Müftüsü Üsame Anlağan’ın yaptığı dua ile sona erdi.

Vahap Aslan

“Acımız halen taze” 

Tören sonrası İLKHA muhabirine konuşan saldırının tanıklarından Vahap Aslan, 41 yıl önceki acının halen taze olduğunu söyledi.

Aslan, “Saldırıda şehit olanlara baktığınız çocuk, kadın ve yaşlı bir insan. PKK, savunmasız bu insanları katletti. Her sene anma programına geliyoruz. Onları rahmetle anıyorum, terörü de şiddetle kınıyorum.” dedi.

Cemal Tunç

“Yakınlarımız şehit statüsüne alınsın”

Saldırıda birçok yakınını kaybeden Cemal Tunç da 34. yıl dönümünde şehitleri andıklarını belirterek, yakınlarının devlet tarafından şehit statüsüne alınmasını istedi.

Tunç, “Dedemi, ninemi, 2 halamı ve kuzenlerimi kaybetti. Kardeşim, teyzem ve halam yaralandı. Acı bir durum, anlatacak ifade bulamıyorum. Her sene acımız tazeleniyor. Yaşadığımız sürece o geceyi asla unutmayacağız. Kalleşçe evimize saldırdılar, akrabalarımı katlettiler. O gece anlatılmaz, çok vahşice bir saldırıydı. Köyümüzde şehitlik var, 34 yıldır anma törenleri yapılıyor. Devletten tek talebim, katledilen yakınlarımızın şehit statüsüne alınmasıdır.” diye konuştu.

Açıkyol katliamı

PKK tarafından 7 Mart 1987 tarihinde Mardin’in Nusaybin ilçesi Açıkyol köyünde yapılan saldırıda, Cumhur Tunç (54), Şerife Tunç (47), Selma Tunç (12), Serini Tunç (10), Süleyman Ayık (13), Metin Ayık (8), Bedirhan Erdem (17), Selim Ayık (10) katledildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir