• DOLAR 32.331
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2298.609
  • ...
SON DAKİKA
Papa Francis Ayetullah Sistani ile görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi - Irak ziyaretini sürdüren Katoliklerin dini lideri Papa Franciscus, dün Şiilerin önde gelen liderlerinden Ayetullah Ali Sistani ile Necef'teki evinde bir araya geldi.

Sistani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre görüşmede Sistani, başta işgal altındaki Filistin halkı olmak üzere farklı ülkelerdeki birçok insanın, özellikle savaş, şiddet eylemleri, ekonomik abluka, yerinden edilme, baskı, yoksulluk, dini ve entelektüel zulüm, temel özgürlüklerin bastırılması ve sosyal adaletin yokluğundan dolayı sorunlar yaşadığını dile getirdi.

Büyük dini ve ruhani liderlerin bu sorunları durdurmada önemli rol oynaması gerektiğini vurgulayan Sistani, ilgili tarafların aklıselime, savaş dilini reddetmeye ve halkların hakları pahasına kendi çıkarlarını genişletmemeye teşvik edilmesinin zorunlu olduğunu ifade etti.

Ülkedeki Hristiyanların diğer Iraklılar gibi tüm haklara sahip olması ve güven içinde yaşamasını önemsediğini aktaran Sistani, Irak'ı ziyaretinden dolayı Papa'ya teşekkür etti.

YOĞUN GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINDI

Papa Franciscus, önceki gün Bağdat'ta Başbakan Mustafa el-Kazımi ve Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile görüşmüştü. Yerel kaynaklara göre, Katolik liderin ziyaretinde güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Franciscus, Necef’in ardından Hazreti İbrahim’in doğum yeri olduğuna inanılan Nasiriye'deki antik Ur kentine geçti. Ur kentinde Franciscus’i Müslüman ve Hristiyan din adamları karşıladı. Papa’nın gelişi sırasında yerel folklor ezgileri ve ilahiler çalındı. Franciscus’in Ur kentinde hac merasimi yapması bekleniyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir