• DOLAR 32.328
  • EURO 35.152
  • ALTIN 2299.933
  • ...
SON DAKİKA
Bakan Akar Mavi Vatan Tatbikatı hakkında Cumhurbaşkanı'na bilgilendirmede bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mavi Vatan Tatbikatı için gerçekleştirdiği canlı bağlantı öncesinde tatbikata ilişkin kısa bir sunum gerçekleştirdi.

Bakan Akar, yaptığı sunumda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının planlı tatbikatlarından olan Mavi Vatan 2021 Tatbikatının fiilî safhasının 1 Mart 2021 tarihinden itibaren Marmara Denizi, Ege ve Akdeniz'de icra edilmeye başladığını dile getirdi.

 

"Harekâta hazırlık seviyemizi geliştirmek için yoğun çalışmalarımız sürüyor"

Bakan Akar, "Başta Deniz Kuvvetlerimiz olmak üzere Kara Kuvvetlerimiz, Hava Kuvvetlerimiz, Jandarma Genel Komutanlığımız ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızın unsurları da bu tatbikata katılmaktadırlar. İlki 2019 yılında icra edilen ve 2020 yılında salgından dolayı iptal edilen tatbikatın ikincisi bu yıl gerçekleşmektedir. Her zaman ifade ettiğiniz gibi her zaman uluslararası hukuka saygılıyız. Ancak hak ve hukukumuzun da bilincinde olarak eğitim ve harekâta hazırlık seviyemizi geliştirmek üzere yoğun çalışmalarımız, eğitim ve tatbikat çerçevesinde devam etmektedir." dedi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ardından Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tatbikat ile ilgili kısa bir bilgi arzında bulundu.

"Eğitimlerde özellikle İHA ve SİHA kullanımına özel önem verildi"

Oramiral Adnan Özbal şunları söyledi:

"Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz'de eş zamanlı olarak icra edilen tatbikata 82 gemi, 5 denizaltı, 27 uçak, 20 helikopter, 8 İHA ve 5 bin 437 personel iştirak etmektedir.

Bugüne kadar faaliyetler planlandığı şekilde icra edilmiş, personelin eğitim seviyesinin idamesi ve geliştirilmesi sağlanmıştır. Tatbikatta ayrıca; Kara ve Hava Kuvvetleri ile Jandarma ve Sahil Güvenlik unsurlarıyla müşterek eğitimler icra edilmiştir.

Ayrıca eğitimlerde yerli ve millî sistemlerimiz kullanılarak yeni taktik ve usuller denenmiş gerek sistemlerin iyileştirilmesi gerekse taktiklerin geliştirilmesi için önemli dersler çıkarılmıştır.

Eğitimlerde özellikle İHA ve SİHA kullanımına özel önem verilmiş, İHA ve SİHA sistemlerinin harekât alanındaki etkinlikleri Mavi Vatan Tatbikatında bir kez daha teyit edilmiştir.

Tatbikattan sonra elde ettiğimiz sonuçları detaylı olarak analiz edecek ve iyileştirme, geliştirme yönünde yapılması gerekenleri en kısa sürede uygulamaya koyacağız.

Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak mavi vatanda ve uluslararası sularda verilecek her türlü görevi icra etmeye hazırız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir