• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...
Şehid Abdusselam'ın annesi son yolculuğuna uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Karaköprü ilçesindeki evinde sabah namazını kıldıktan sonra vefat eden Merhum Abdusselam İrdem'in annesi Meryem İrdem'in (84) cenazesi,  yakınları tarafından sabah saatlerinde Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Apaydın (Hekîce) kırsal mahallesine getirildi.

Apaydın (Hekîce) Camii'nde cenaze namazı kılınan İrdem, merhum Abdusselam'ın kabri yanında toprağa verildi.

Cenaze namazına HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Osman Gülebak, HÜDA PAR Haliliye İlçe Başkanı Ali Durmaz, HÜDA PAR Karaköprü İlçe Başkanı Rüstem Çakmak, Şehid Abdusselam'ın kardeşleri ve yakınları katıldı.

Cenaze namazına katılanlar, merhum Abdusselam İrdem'in de kabrini ziyaret ederek Fatiha okudu.

İrdem ailesinin, salgından dolayı taziye yapmayacağı öğrenildi.

Merhum Abdusselam'ın babası İbrahim İrdem (88) de 29 Ekim 2020 tarihinde vefat etmişti.

Şehid Abdusselam İrdem kimdir?

Şehid Abdusselam, 1972 yılında Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokulu memleketinde tamamladıktan sonra liseyi Diyarbakır Fatih lisesinde okuyan Şehid Abdusselam, Diyarbakır Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik bölümünü kazandı. Üniversite yıllarda yaptığı İslami çalışmalar ve fedakarlığı ile dava arkadaşlarının gönlünde yer eden Şehit Abdusselam, 1993 yılında dönemin karanlık yapıları tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alındıktan sonra günlerce gördüğü işkenceler sonucunda katledilen Abdusselam İrdem, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesine bağlı Apaydın (Hekîce) köyünde defnedildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir