• DOLAR 32.574
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2433.112
  • ...
SON DAKİKA
Protestocular BM'den 'Koruma Sorumluluğu' talep etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Myanmar'da güvenlik güçlerinin sert müdahalesine rağmen darbe karşıtı protesto gösterilerini sürdüren eylemciler, Birleşmiş Milletlerden (BM) Koruma Sorumluluğu (R2P) talebinde bulundu.

Başkent Nepido, Yangon, Mandalay ve birçok şehirde gece ve öğle vakitlerinde toplanan kalabalık, "R2P İstiyoruz" yazılı ışıklı pankartlar ve dev flamalarla seslerini duyurdu.

Yangon'da göstericiler İngilizce "R2P İstiyoruz" ve "Liderlerimizi serbest bırakın" sloganları attı.

Güvenlik güçlerinin sert müdahalesine karşı tedbirler alan protestocular, Yangon sokaklarında polis ve askerlerin müdahalesini önlemek için barikatlar kurarken kalabalığın önünde bulunan protestocular güvenlik güçlerinin gerçek mermilerine karşı çelik kalkanlarla korunmaya çalıştı.

Sosyal medyadaki videolarda, protestoculara gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale eden güvenlik güçleri, yakaladığı göstericileri de sert şekilde darbetti, bazı protestocuların evlerine baskın düzenleyip özel eşyalarını yağmaladı.

Öte yandan askeri yönetim yetkilileri, 3 Mart'ta Mandalay'daki protestolarda başından vurularak öldürülen ve protestocuların simgesi haline gelen 19 yaşındaki Kay Sin'in cesedini incelemek için mezarını açtı.

İnternet sitesi Mizzima News'te yer alan haberde, Sin'in mezarının dün gece vakti yerel yönetim yetkilileri tarafından açılıp cesedinin incelenmek üzere alındığı ve daha sonra tekrar mezara konulduğu kaydedildi.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde ise Sin'in cesedinin kabrine konduktan sonra mezarının darbe yanlısı sivillerin saldırısına uğradığı görüldü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir