• DOLAR 32.476
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2478.596
  • ...
Pfizer'dan Kovid-19 aşısında üçüncü doz kararı! Her yıl aşı olacak mıyız?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halihazırda BioNTech ile ürettikleri ve yüzde 95 koruma sağladığı kanıtlanmış aşının iki doz şeklinde yapıldığını kaydeden Bourla, üçüncü bir dozun bağışıklık tepkisini daha da artırarak varyantlara karşı çok daha iyi koruma sunacağını umduğunu söyledi: "Üçüncü dozun antikor yanıtını 10 ila 20 kat artıracağına inanıyoruz."

Çalışmanın detayları hakkında da bilgi veren CEO, deneylerin 18-55 ve 65-85 yaş grupları arasında yapıldığını söyledi. Bu yaş skalasındaki katılımcıların, Pfizer'ın Faz 1 ve Faz 2 denemesinde aşıyı alan kişiler olduğunu söyleyen Bourla, "Bu deneme sırasında denekler aşıyı 3 hafta arayla aldılar. Alacakları üçüncü doz ise daha önce yapılan iki dozla tamamen aynı olacak" dedi.

Kovid-19'un mutasyona uğraması aşılarda değişikliğe gidilmesi ihtiyacını doğurabilir. Pfizer'ın Güney Afrika'daki varyantlara karşı iyi çalışıp çalışmadığını test etmeye başlamayı planladığı da bildirildi. Şimdiye kadar yapılan denemeler, mevcut Pfizer-BioNTech aşısının İngiltere, Brezilya ve Güney Afrika'da tanımlanan varyantlara karşı etkili olduğunu gösterdi.

Daha önce BioNTech CEO'su Uğur Şahin'in de değindiği konuya parmak basan Bourla, "Her yıl grip aşısı yaptırmanız gerekiyor. Kovid de aynı olacak. Kovid-19'dan korunabilmek için her yıl aşı olmamız gerekecek" ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir