• DOLAR 32.451
  • EURO 34.507
  • ALTIN 2467.74
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

İngiltere Motorlu Araç Üreticileri Ve Bayileri Birliği’nin (SMMT) 4 Mart Perşembe günü açıkladığı rakamlara göre, Şubat ayında yeni kayıtlı otomobil satışlarında rekor seviyede bir düşüş gerçekleşti. Kamuoyu ile paylaşılan verilere göre, otomobil satışları Şubat ayında yıllık bazda %35,5 oranında azaldı.

Kapanma önlemleri nedeniyle otomobil bayilerinin müşterilere yüz yüze hizmet veremediği İngiltere’de, otomobil satışlarının 51.312 adette kaldığı ve 1959 yılından bu yana kaydedilen en düşük seviyeye gerilediği açıklandı. İngiltere’de hayatiyet arz etmeyen diğer perakende mağazaları ile birlikte otomobil galerileri de müşterilere kapanmış bulunuyor ve galeriler ancak elektronik ticaret modeli ile satışlarını mümkün olduğunca devam ettirmeye çabalıyorlar.

Her ne kadar Şubat ayı mevsimsel olarak otomobil satışlarının gevşek olduğu bir ay olsa da, otomobil galerilerinin Mart ayı boyunca da kapalı kalacak olması sektör açısından endişe yaratıyor. Mart ayı İngiltere’de plaka serilerinin değiştiği iki aydan birisi olması nedeniyle, otomobil satışlarının mevsimsel olarak canlı olduğu ve yıllık satışların neredeyse beşte birinin bu ay içerisinde gerçekleştiği bir dönem olarak biliniyor.

Motorlu Araç Üreticileri Ve Bayileri Birliği Başkanı Mike Hawes basın mensuplarına yaptığı açıklamada, otomobil bayilerinin mevcut kapanmalar nedeniyle bu Mart ayına da hazırlık yapamadıklarını ve satışlar açısından canlı olması gereken bu fırsat döneminin de muhtemelen bir kez daha sönük geçmeye aday olduğunu söyledi.