• DOLAR 32.59
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2509.419
  • ...
​Kızılay Siirt Şubesi engelliler için özel eğitim sınıfı açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bağışçıların Siirt Kızılay Şubesine yaptığı yardımlar sayesinde Fatih Ortaokulunda açılan ve özel öğretime ihtiyaç duyan öğrencilerin eğitimine katkı sunacak engelsiz kulüp, düzenlenen törenle hizmete sokuldu.

Törene, Siirt Kızılay Şube Başkanı Nihat Altunç, Başkan Yardımcısı Şener Tanık, Belediye Başkan yardımcısı Ali Aytek, İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, STK temsilcileri, Okul Aile Birliği üyeleri öğrenciler ile Siirt Genç Kızılay Topluluk Gönüllüleri  katıldı. 

Özel öğrenim sınıfı açma projelerinin önümüzdeki günlerde devam edeceğini söyleyen Kızılay Siirt Şube Başkanı Nihat Altunç, İl ve ilçelerde bulunan İhtiyaç sahibi öğrencilere bu güne kadar 3 bin parça giysi yardımı yaptıklarını kaydetti.

Altunç, “Türk Kızılay’ı olarak eğitime destek ve katkı çalışmalarımızdan birisini bugün burada Siirt şubesi olarak yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bağışçılarımızın özel eğitim sınıflarına yaptığı katkılardan bir tanesini bugün burada Fatih ortaokulunda özel öğrencilerimiz için  hizmete girdi. Türk Kızılay’ı olarak kurmuş olduğumuz engelsiz kulüp ile de bu sene bütün engelli kardeşlerimizi gönüllü olmaya teşvik edip bunu hem pratikte hem de sahada yapmaya çalışıyoruz.  Bu şekilde bu mahallede ikamet eden  engelli kardeşlerimiz için bir sınıf kuruldu. Bu gün burada sivil toplum kuruluşlarımız ve davetlilerimizle birlikte açılışı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. “ dedi. 

Özel öğretim sınıfının açılış kurdelesi yapılan duanın ardından Belediye Başkan Yardımcısı Ali Aytek, Milli Eğitim Müdürü Edip ve diğer davetliler tarafından kesildi. Daha sonra özel öğrenim sınıfı gezildi ve çalışmalar hakkında bilgi alındı.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir