• DOLAR 32.478
  • EURO 34.942
  • ALTIN 2428.724
  • ...
Eski Mossad şefinden Netanyahu'ya İran eleştirisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yedioth Ahronoth gazetesinde yayınlanacak geniş bir röportajdan yapılan alıntılarda, yakın zamanda emekli olan yetkili, siyonist hükümetin İran tehdidini ve salgını ele alışına ilişkin olarak kötü bir yönetim izlendiğini söyledi.  

Mossad'ın 2018’de İran’ın nükleer arşivlerini ele geçirmesine atıfta bulunarak, "Koronavirüs ve İran’ın nükleer program konularını ele alış biçimini karşılaştırın: İran'ın biriktirdiği uranyum miktarı, bölgesel yayılımı kötü. Ama yol boyunca yürüttüğümüz operasyonlar? Şaşırtıcı." dedi.

Başkan Yardımcısı, "Koronavirüs ile aynı. Yakında ölü sayısı 6 bine ulaşacak, ama şu aşılama kampanyasına bir göz atın. Harika, değil mi?" dedi.

Başkan Yardımcısı, siyonistlerin, eski ABD Başkanı Donald Trump'a 2015 nükleer anlaşmasından çekilmesi için baskı yapmak amaçlı açık ve gizli bir programa sahip olduğunu savundu ve Mossad'ın "siyasi kademenin direktifini uygularken" bunu gerçekleştirmek için bir dizi eylemde bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Başkan Yardımcısı, "Nükleer anlaşmayı nasıl kaldıracaksınız? Açıktır ki, Amerikalıları anlaşmadan çıkarmayı başarırsanız, sonuçlanana kadar anlaşma çökecektir. Buna göre hazırlandık, hamlelerimizi yaptık ve arşiv konusu da bunlardan biriydi.’’ dedi. 

Ancak Başkan Yardımcısı, mevcut durumun bir iyileşme olmadığını belirterek sonucu eleştirdi.

Başkan Yardımcısı, "Fordo'da uranyum zenginleştirmesinin olduğu bir durum var, Kaşan'da var, Natanz'da var, 2,5 ton zenginleştirilmiş uranyum biriktirdiler ve bunun yanında gelişmiş santrifüj. ABD'de Demokrat bir yönetim var ve bugün durumumuz nükleer anlaşma zamanındakinden daha kötü. Bölgesel genişlemelerini bir an bile durdurmadılar, füzeler üretip duruyorlar, "diye bitirdi.

Röportajın tamamının Cuma günü yayınlanması bekleniyor.

Çeviri: Emirhan Kemendi

Kaynak ; Ortadoğu haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir