• DOLAR 32.499
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2431.011
  • ...
Halk Eğitimi Merkezlerinin kursları köylere taşınıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, bahçecilik, hayvan sağlığı, gıda ve tarım teknolojileri, tarım makinaları bakımı, arıcılık gibi 380'e yakın kursu, kırsal kesimde oturan vatandaşların ayağına götürmek için “Kurslarımızla Köylerdeyiz” programı başlattı.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Derik Halk Eğitim Merkezinin zeytin ağacı budama kursunun uygulama bahçesinde projenin tanıtım toplantısı düzenledi.

Toplantıya açılan kurslara devam eden kursiyerler, muhtarlar, halk eğitim merkezi yetkilileri katıldı. Toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, bakanlığın talimatları doğrultusunda yapılacak çalışmaları değerlendirdi.   

İl Müdürü Polat, “Bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda, kursiyerlerimizin mesleki bilgilerini arttırmayı, istihdam edilmelerini ve ekonomiye katkı sağlamalarını amaçlarken aynı zamanda vatandaşlarımızın kişisel gelişimlerine fırsat sunacaktır. Köylerimizde yürütülen tarım ve hayvancılık faaliyetlerine yönelik olan kurslar vatandaşlarımızın hem ev ekonomisine hem de ülkemizin ekonomik kalkınmasına büyük destek sağlarken bilinçli üretim artacak ve sınırlı kaynaklarımız doğru kullanılacaktır.” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir