• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
Bakan Yardımcısı Çataklı: Türkiye genelinde 260 bin personel işyerlerini denetliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Düşük riskli illerde hayat normale dönerken tedbirlerin elden bırakılmaması için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; Bakan Yardımcılarına, Emniyet Genel Müdürü ve Jandarma Genel Komutanına bu illerde denetime katılmaları yönünde talimat gönderdi.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, düşük riskli illerden olan Diyarbakır'a gelerek burada "Dinamik Denetim Modeli" adı altında işyerlerini ziyaret ederken Türkiye genelinde 260 bin personelin bu denetimleri yaptığını söyledi.

İşyerlerine gerçekleştirdiği ziyaretlerde restoranlarda yemek yiyenlerle sohbet eden Çataklı, işletme çalışanlarıyla muhabbet ederek hijyen kontrolü yaptı.

Ziyaretlerin ardından basına açıklamalarda bulunan Çataklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla kontrolü normalleşme dönemine geçildiğini belirterek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatlarıyla yeni bir denetim anlayışı çerçevesinde bu süreci yönetmeye çalıştıklarını ifade etti.

Yeni denetleme sürecine "Dinamik Denetim Modeli" dediklerini vurgulayan Çataklı, "Klasik denetimlerin ötesinde süreklilik arz eden, rutinin ötesine geçilen, sadece kolluk birimlerimiz değil, yönetimin diğer birimlerinin de yanında yerel yönetimlerin; ticaret ve esnaf odalarının, organize sanayi bölgelerimizin, meslek kuruluşlarının da içinde olduğu yeni bir anlayışla bu süreci daha az hasarla atlatmak ve düşük risk grubunu koruyup yüksek risk grubunda olan illerimizde de biraz daha gayret ederek risk durumlarının azalmasına yardımcı olmak gayesi ile çalışıyoruz." dedi.

"Diyarbakır'da 6 bin personel denetim gerçekleştiriyor"

Türkiye genelinde 260 bin personel ile denetim gerçekleştirdiklerini belirten Çataklı, "Diyarbakır'da yaklaşık 6 bin personelimiz bu denetimlere katılacak. Sadece personel sayısı bakımından değil, aynı zamanda yönetimin illerdeki idari kademelerin hepsinin de içinde olacağı bir anlayışla hareket ediyoruz. Yani valilerimiz ile birlikte emniyet müdürlerimiz, jandarma komutanlarımız ve diğer il müdürlüklerimizden müftülerimize kadar herkesin içinde olduğu bir anlayışla hareket ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı'nın talimatıyla diğer illere de denetim gerçekleştirdiklerini söyleyen Çataklı, "Bu çerçevede ben de Diyarbakır'a geldim ve belli düzeyde denetimlere katıldık. Diyarbakır oldukça iyi durumda. Bu kapsamda risk durumunu yükseltmeden mevcut durumu muhafaza etmek oldukça önemli. Elbette zor bir dönemden geçiyoruz. Bir yıldır ekonomik ve sosyal bakımdan başta iş yerlerimiz ile esnafımız olmak üzere zorluklarla karşı karşıya kalıyoruz. Diyarbakır açısından baktığımızda geldiğimiz bu iyi durumu koruyabilmek ve istikrarı yakalamak oldukça önemli. Başa dönmemek için hepimize büyük sorumluluk düşüyor. İnsanlarımızdan duyarlılık bekliyoruz." dedi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir