• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
İnternete ulaşma imkanı olmayan öğrencilere kitap desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5, 6, 7’nci sınıflar için dijital olarak yayınlanan ‘Beceri Temelli Test Kitapları’ ile 8’inci sınıflar için yayınlanan LGS’ye Hazırlık Çalışma Kitaplarından toplamda 20 bin kitap basılarak ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıldığı bildirildi.

Valilik tarafından dağıtılan 20 bin kitabın yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da dağıtılan 48 bin 514 kitap ile ilde toplamda 68 bin 514 kitabın öğrencilere ulaştırıldığı aktarıldı.

Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bütçesinden Bakanlıkça dijital olarak yayınlanan 2, 3, ve 4’üncü sınıflara yönelik toplamda 9 bin kitap basım aşamasında olduğu, kırsaldaki ve merkezdeki internet erişimi olmayan öğrencilere dağıtılacağı belirtildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Vali Hulusi Şahin “Valiliğimizce ilimize bağlı kırsal alandaki öğrencilerimizin istifadesine sunmak amacıyla Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından dijital ortamda e-kitap olarak yayınlanan bu çalışma kitabını çocuklarımıza basılı kitap haline getirerek ulaştırıyoruz.” dedi.(İLKHA)




Bu haberler de ilginizi çekebilir