• DOLAR 32.601
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2496.07
  • ...
Bitlis Valiliğinden maske ve mesafe denetimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Bitlis'in Tatvan ilçesinde maske ve sosyal mesafe denetimlerine katılan Vali Çağatay, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Salgın sürecinde Bitlis'in üzerine düşeni yaptığını belirten Çağatay, il genelinde yaklaşık bin 200 personelin denetimlerde görev aldığını söyledi.

 

 Çağatay "2 Mart itibariyle Cumhurbaşkanı Kabine Toplantısının ardından kontrollü normalleşme sürecine girdik. Bitlis ili, Sağlık Bakanlığının ilan ettiği vaka sayısının, entübe ve aşılama oranın olduğu parametreler zinciriyle beraber mavi kategoride değerlendirildiği düşük iller kategorisindeyiz. Bitlis kendisine yakışanı gösterdi." dedi.

Vatandaşların bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatmasını amaçladıklarını ve bundan dolayı denetimlerde bulunduklarını dile getiren Çağatay, şunları söyledi:

Vatandaşlarımızın ferasetli davranışı, Sağlık Bakanlığına bağlı ve diğer kamu çalışanlarımızın gayretli çalışmasıyla bu sayıyı yakaladık. İçişleri Bakanımızın talimatıyla başlatılan kontrollü normalleşme dönemine dahil denetim faaliyetini yapıyoruz. İl genelinde yaklaşık bin 200 personelimizle denetimler yapılıyor. Amacımız esnafımızın kapatılma döneminde, kontrollerin yoğun olduğu dönemdeki sıkıntılarını yaşamasını engelleme, vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesini engellemek, bunu vatandaşımıza hatırlatmak istiyoruz. İstiyoruz ki insanlar hastalığa yakalanmasınlar. Hep beraber atlatalım istiyoruz. Bu denetimleri bunun için yapıyoruz. İnşallah Bitlis kendisine düşeni yapacak.

Son olarak aşılanma konusunda vatandaşların tereddüt etmemesi gerektiğinin altını çizen Çağatay "Vatandaşlarımız aşılama konusunda tereddüt etmesinler. Sağlık Başkanlığımız açıkladı. Hastalığa yakalanma oranı çok düşüyor. Aşılananlarda hastaneye yatma oranı sıfır. Ben ve arkadaşlarım da aşı oldu. Vatandaşlarımız gerekli hassasiyeti göstersinler." çağrısında bulundu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir