• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
Sınav Güvenliği Eziyete Dönüşüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Özgür Eğitim-Sen Batman İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer yazılı açıklamasında, KPSS`deki kopya skandalının ardından ÖSYM`nin sınav güvenliğini artırmaya yönelik girişimleri başta öğrenciler olmak üzere sınavlarda görev alan öğretmenler açısından eziyete dönüştüğünü ve bunun geçtiğimiz hafta sonu yapılan LYS-1 ve LYS-2 sınavlarında yeniden müşahede edildiğini kaydetti.

Birçok okulda sınav görevlisi olan öğretmenler ile sınav güvenliğini sağlayan polisler arasında ciddi gerginlikler yaşandığını belirten Sevinçer, "Bugüne kadar meydana gelen büyük kopya skandallarında kopya şüphesinin kaynağı ÖSYM merkezi iken ÖSYM`nin bunu tam tersine çevirerek kopyayı engelleme adına okullarda sözüm ona güvenliği sağlamak için yaptığı iş, sınava giren öğrenciler başta olmak üzere sınav görevlisi olan öğretmenler için tam bir işkenceye dönüşmüş durumda." ifadelerini kullandı.

Öğretmenler ciddi manada zan altında bırakılmaktadır
Öğrenciler ve öğretmenlerin binalara alınırlarken, üzerlerindeki başta cep telefonları olmak üzere saat, silgi, kalem yüzük ve sigara paketi dâhil her türlü malzemelerin alındığını dile getiren Sevinçer, "Bütün bunlar bir yana görevli öğretmenler bu malzemelerini araçlarına koydukları halde bu defa da malzemelerini koydukları arabalara ait anahtarlarını yanlarına almalarına izin verilmemekte. Bu anahtarları koyabilecekleri yerler gösterilmemektedir." dedi.

Bazı sınavların süresi 135 dakikayı bulduğu halde sınava giren öğrencilerin sınav esnasında tuvalete gitmelerine kesinlikle müsaade edilmemesi hiçbir insani, ahlaki ve bilimsel ilkeyle uyuşmadığını belirten Sevinçer, "Yani 2 saat 15 dakika boyunca tuvalete gidemezsiniz deniliyor. Böyle bir saçmalığı kabul etmek asla mümkün değil." Sözleriyle duruma tepki gösterdi.

ÖSYM`nin, "5 Ekim 2010 itibariyle ÖSYM`ce alınan yeni güvenlik tedbirleri" başlığında: "Sınav süresince, sınav binasında Bina Sınav Sorumlusu ve emniyet görevlileri dışında hiç kimsede cep telefonu ve iletişim aracı bulunmaz." denildiğini hatırlatan Sevinçer, "Bina sınav sorumlusu ve emniyet görevlileri cep telefonu ve her türlü iletişim aracı bulundururken öğretmenlere yanlarında getirdikleri kalemlerinin bile yasaklanması öğretmenlere hiçbir şekilde güvenilmediğini göstermekte ve böylece öğretmenler ciddi manada zan altında bırakılmaktadırlar. ÖSYM bu uygulamalarıyla öğretmenleri günah keçisi seçmiştir." ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Batman Özgür Eğitim-Sen olarak ÖSYM`nin bu gayri insani ve gayri ahlaki uygulamalarını şiddetle kınadıklarını belirten Sevinçer, bununla birlikte sendika olarak bu yanlış uygulamaların önümüzdeki hafta sonu yapılacak olan LYS-3 ve LYS-4 sınavlarında tekrarlanmaması için ÖSYM`nin Batman temsilcisi olan Batman Üniversitesi Rektörüyle görüşeceklerini söyledi.
M. Sıddık Demir - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir