• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Esnafın Covid-19 kurallarına uyması Gaziantep Valisi Gül’ü memnun etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kontrollü normalleşme döneminde dinamik denetim modeline geçildi. 81 ilde bugün geniş kapsamlı Coronavirus denetimleri gerçekleştirildi. 260 bin personelle 81 ilde yapılan geniş kapsamlı eşzamanlı denetimlerde maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarının yanı sıra esnaf için getirilen “yeni kontrollü normalleşme” kuralları denetlendi.

Gaziantep’te gerçekleştirilen denetimlere Vali Davut Gül’de katıldı. Sabah saatlerinde Organize Sanayi Bölgesinde servis araçlarını tek tek durdurarak servis şoförleri ve yolcuları uyardı.

Gül, servis şoförlerine ve yolculara tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini hatırlattı. Vali Gül, daha sonra Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte Şehitkamil ilçesi Emek Mahallesi Ali Nadi Ünver Bulvarı’ndaki esnafı denetledi.

Denetimlerde esnaf ve vatandaşlara sık sık temizlik, maske ve sosyal mesafe uyarısında bulunan Gül, rehavet uyarısında bulundu.

Denetimlerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Gül, esnaf ve vatandaşlara kurallara daha sıkı uyması çağrısında bulundu.

Vali Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “kontrollü normalleşme” kararını açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığının genelgesiyle denetimlere başladıklarını söyledi.

İçişleri Bakanlığı koordinesinde Türkiye genelinde denetimlerin devam ettiğini anımsatan Gül, “Sayın bakanımızın talimatıyla Gaziantep'te 7 bin kişiyle denetim yapıyoruz. Denetimlerde kolluk kuvvetleri, belediyelerin ekipleri, sivil toplum kuruluşları ve odalarımız var. Denetimle ilgili uzaktan yakından ilgisi olan herkes var.” dedi.

“Kurallara uyarsak bu çektiğimiz sıkıntıları kolay atlatırız”

Gerçekleştirilen denetimlerin daha çok rehberlik amaçlı olduğunu ifade eden Gül, “Kontrolü normalleşme döneminde denetimleri daha sıkılaştırarak, önlemlerimizi arttırarak inşallah bu süreci kazasız belasız atlatacağız. Vatandaşlarımızın özellikle esnafımızın kurallara uyduğunu görüyoruz. Yeme içme mekânları Gaziantep'te çok fazla ve bu mekanların yüzde 50 kapasiteye uyduklarını görüyoruz. Denetimlerimiz devam edecek. Her hafta mutlaka bir işletmeye gitmiş olacağız. Böyle bir hedefimiz var. Bu süreçte belediyelerimizin, odalarımızın, kamu kurum ve kuruluşlarımızın gayreti kadar esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın da gayreti çok önemli. Kurallara uyarsak bu çektiğimiz sıkıntıları kolay atlatırız. Kurallara uymazsak açma-kapatmanın maalesef başka bir kriteri olmadığından dolayı hepimiz sıkıntı çekeceğiz. Memnuniyetle gördük ki esnafımız bu bilinçte. Temizlik tedbirlerini almış, bizde daha çok düzenleyici işlemler yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Kentimizin mavi renkte olması sorunun tam ortadan kalktığı anlamına gelmiyor”

Gül, Covid-19 risk haritasında orta riskli iller arasında yer alan kentte rehavet oluşması halinde şu ana kadar elde edilen kazanımların kaybedileceğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Kentimizin mavi renkte olması sorunun tam ortadan kalktığı anlamına gelmiyor. Bugün mavi renkte olabiliriz, kurallara uymazsanız 20 gün sonra kırmızıya geçerseniz. Bugün kırmızı olabilirsiniz, kurallara uyarsanız 20 gün sonra mavi renge gelirsiniz. Bu geçişler hep devam edecek. Sağlık Bakanlığı zaten bu kriterleri açıklıyor. Bu açıdan da hastalık, salgın yok olana kadar özellikle de aşılama artana kadar bu disiplini muhafaza etmemiz lazım.”

Denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini ifade eden Gül, denetimlerin kentin tüm katmanları ile birlikte yapılacağını belirtti.

Aşılanma oranıyla ilgili bilgi veren Gül, Gaziantep’in aşı ortalamasının Türkiye geneli ile aynı durumda olduğu, her geçen gün aşılanma oranının arttığını, 65 yaş ve öğretmenlerin aşılanması ile bu oranının daha da artacağını ifade etti.

Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı da kentteki tüm kamu kuruluşları ile birlikte sahada olduklarını ve denetimlerde esnafı kurallara uyduklarını gördüklerini belirtti.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise amaçların ceza yazmak olmadığını belirterek esnafı ve vatandaşı bilgilendirmek olduğunu söyledi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir