• DOLAR 32.502
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2477.513
  • ...
Prof. Dr. Cahit Polat “kontrollü normalleşme” dönemine geçişte vatandaşları uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elâzığ İl Sağlık Müdürü Cahit Polat, salgın ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan “Risk Değerlendirme Haritası”nda Elazığ’ın orta riskli iller arasında yer almasının sevindirici olduğunu belirterek, kontrollü normalleşme döneminde tedbirlerin elden bırakılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

Hedeflerinin Elazığ’ı düşük riskli iller arasına taşımak olduğunu belirten Prof. Dr. Polat yaptığı açıklamada “Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı tarafından tüm ülkeyi kapsayan Covid-19 salgını risk haritası yayınlanmıştır. Bu haritada Elazığ, sarı renk ile gruplandırılan orta riskli iller arasında yer almıştır. Bu gruplandırmadaki illerin konumunu o şehirde yaşayan vatandaşların salgın kurallarına uyumu ile direkt bağlantılıdır. Buradaki başarı için Elazığ halkına çok teşekkür ederim. Şehrimizin bulunduğu risk konumu bizi sevindirse de nihai hedefimiz Elazığ’ı mavi ile kodlandırılan düşük risk grubundaki iller arasına taşımak ve orada kalıcı kılmaktır. Zaten bu risk haritası vatandaşların kurallara uyumu ve salgının seyri doğrultusunda güncellenip, 15’er günlük periyotlar halinde yayımlanmaya devam edecektir” dedi.

1 Mart 2021 tarihi itibari ile salgının kontrolünde yeni bir aşamaya geçildiğini belirten Prof. Dr. Polat ”Risk gruplarına göre kontrollü olarak normalleşme adımları uygulanacaktır. Normalleşmeyi bir taviz veya normal hayata geçiş olarak algılamamalıyız. Virüs, hayatımızda ve ülke gündeminden çıkmış değildir. Düşük risk olarak adlandırılan mavi gruptaki illerde bile her şey bir anda tersine dönebilir. Hala pandemiden korunmanın en etkin yolu olan maske, mesafe ve hijyen kurallarını elden bırakmayalım. Aşı sırası gelen vatandaşlarımızın mutlaka aşı olmalarını öneriyoruz. Aşı, hastaneye yatış ihtiyacını yüzde 100 ortadan kaldırdığı gibi, aşı olan biri, pandemiye yakalansa bile Covıd-19’u hafif geçiriyor. Bizler sağlık yöneticileri ve sağlık çalışanları olarak ilimizdeki tüm sağlık tesislerimiz ile salgın mücadelemizi gevşetmeden sürdürüyoruz. Aynı fedakârlığı vatandaşlarımızdan da beklemeye devam edeceğiz. Elâzığ halkı olarak birlikte fedakârlık ve kurallara uyum içerisinde bu süreçten en kısa sürede çıkacağımıza olan inancımız tamdır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)  





Bu haberler de ilginizi çekebilir