• DOLAR 32.433
  • EURO 34.462
  • ALTIN 2486.955
  • ...
İngiltere, Güney Afrika, Brezilya! Türkiye'de en çok hangi mutant virüs görüldü?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Prof. Dr. Yalçın, "Ülkemizde daha çok İngiltere'den gelen mutant virüs etkisini gösteriyor gibi duruyor. Az oranda Güney Afrika görülse de henüz Brezilya virüsüne rastlanmış değil" dedi.

İNGİLTERE: B117 Mutasyonu
Bilim insanları için listenin başında ilk olarak İngiltere'de görülen B177 mutasyonu geliyor. Daha önce İngiltere'de London College Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışma B117’nin yüzde 50-70 oranında daha bulaşıcı olduğunu ortaya koydu. Ancak, CDC’deki Gelişmiş Moleküler İzleme Ofisi’ni yöneten Gregory Armstrong, CNN’e yaptığı açıklamada, "Mutant virüs, daha hızlı yayılıyor gibi görünse de, şiddetli bir hastalığa neden olmuyor. Şu anda yaptığımız gözlemlere göre, hastaneye yatış veya ölüm oranlarında belirleyici bir artış yaşanmıyor” dedi.

GÜNEY AFRİKA: B.1.351
İlk olarak Güney Afrika'da görülen B.1.351 veya 501Y.V2 olarak adlandırılan varyantın protein yapısında İngiltere’dekinden çok daha fazla fiziksel değişiklik meydana geldi. Özellikle E484K adı verilen önemli bir değişiklik , koronavirüsün hücrelere bağlanmak için kullandığı başak proteinin önemli bir bölümünü etkiledi. Armstrong, "Güney Afrika mutasyonu, diğer varyantlardan daha çok endişe veriyor. Aşı üreticileri ve akademik araştırmacılar, mutant virüsün neden olduğu bağışıklık tepkisinden kurtulamayacağını görmek için diğerleriyle birlikte bu varyantın örneklerini test ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir