• DOLAR 32.518
  • EURO 34.582
  • ALTIN 2502.424
  • ...
Salgın nedeniyle dünya genelinde 168 milyon çocuk eğitim görmüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

UNICEF’in yeni yayımladığı verilere göre, dünya genelinde 168 milyondan fazla çocuğun okulu Covid-19 kaynaklı önlemler nedeniyle neredeyse bir yıldır kapalı.  Ayrıca, dünya genelinde yaklaşık 214 milyon çocuk, diğer bir deyişle her 7 çocuktan 1’i, yüz yüze eğitimlerin dörtte üçünden fazlasını kaçırdı.

Okulların Kapatılmasına İlişkin İnceleme raporunda, Mart 2020 ile Şubat 2021 tarihleri arasında 14 ülkedeki okulların büyük ölçüde kapalı kaldığı belirtiliyor. Bu ülkelerin üçte ikisi Latin Amerika ve Karayipler’de bulunuyor. Bu durum okul çağındaki yaklaşık 98 milyon çocuğu etkiledi. Bu 14 ülke arasında okulların en çok kapalı kaldığı ülke ise Panama oldu. Onu El Salvador, Bangladeş ve Bolivya izledi.

UNICEF Genel Direktörü Henrietta Fore, “Covid-19 salgınının ikinci yılına girmek üzereyken, dünya genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının eğitim açısından yarattığı kriz ve acil durum bir kez daha kendini hatırlatıyor. Yüz yüze eğitimden uzak kalan çocuklar her geçen gün daha da geride kalırken en ağır bedeli de en savunmasız durumda olanlar ödüyor. Bu çocukların bir yıl daha yüz yüze eğitime sınırlı biçimde ya da hiç erişememeleri riskini göze alabilecek durumda değiliz. . Okulları açık tutma ve normale dönüş planları arasında bu hususa öncelik verme konusunda hiçbir çabadan kaçınılmamalı,” dedi. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir