• DOLAR 32.59
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2507.365
  • ...

Kolot Peyniri Ne İçin Kullanılır, Neden Özeldir?

Kolot peynirini isim olarak bilmeyen pek çok kişi için bu peynirin adı kuymak peyniridir. Lezzetli ve kıvamlı bir kuymak yapmak isteyenlerin kullanması gereken peynir kolot peyniri olduğu gibi peynirin bu kadar popüler olmasının nedeni de kuymak lezzetidir. Karadeniz Bölgesi’nde günlük tüketimi çok fazla olan kuymak, kahvaltılardan vazgeçilmez yemekleri arasında bulunmaktadır. Kuymak tarzı yemekler için özellikleriyle de cazip olan kolot peyniri, sıcaklık karşısında çok dayanıksızdır ve böylece eriyerek kuymak malzemeleri ile karışır. Sıcak bir şekilde tüketilmesi halinde kuymak peynirin ve tereyağın lezzetiyle birlikte herkesin sevdiği bir lezzet olarak dikkat çeker.

Kolot peynirinin yararları nelerdir?

Kuymak için kullanımı ideal olsa da kolot peyniri sağlık açısından da oldukça yararlı bir peynir türüdür. Yapımı zaman alan ve özel bir şekilde hazırlanan süt ile üretilen peynir, özellikle Karadeniz Bölgesi’nde en doğal haliyle tüketilmektedir. Yüksek rakımlı yaylalarda doğal otlarla beslenen inek, koyun ve keçi sütleri ile üretilen peynirde süt kaymağı bulunmaz. Üstelik uzun süreli özel bez torbalarda süzdürülür ve dinlendirilir. Böylece kıvam alan peynir hem daha lezzetli hale gelir hem de sağlık açısından da olgunlaşarak faydalı hale gelir. kolot peynirinin başlıca yararları ise şöyledir;

  • Kötü kolesterolü düşürür.
  • Kalp ve damar sağlığına koruma görevi görür.
  • Düzenli tüketilmesi ile bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Kalsiyum açısından zengindir.
  • Besleyici ve doyurucudur.

Doğal Kolot Peyniri Köyde.com’da

Kolot peyniri için doğal ve organik köy ürünleri lezzeti Karadeniz Bölgesi’nden evlerinize sunan köyde.com üzerinden hemen sipariş verebilir ve bu eşsiz peynirle lezzetli kuymaklar hazırlayabilirsiniz.