• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
Siyonist rejime soruşturma açıldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin topraklarını işgal eden, Filistinlileri zorla göç ettirmek, Yahudilerin yerleşimini sağlamaya çalışan Siyonist rejime karşı Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden soruşturma başlattı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC) Başsavcısı Fatou Bensouda, rejimin işlediği suçlarla ilgili resmi soruşturma başlattığını duyurdu.

Sosyal medyadan paylaşım yapan Bensouda, "Bugün Uluslararası Ceza Mahkemesi savcılığının Filistin'deki duruma ilişkin bir soruşturma başlattığını onaylıyorum" dedi.

Savcı, soruşturmanın "Mahkemenin yetki alanı içinde yer alan ve İsrail'in Filistin'e karşı 13 Haziran 2014 tarihinden bu yana işlendiği iddia edilen suçları kapsayacağını" belirtti. Bensouda, soruşturmanın "bağımsız, tarafsız ve tarafsız bir şekilde" yürütüleceğini kaydetti. 

Öte yandan Filistin yönetimi soruşturma kararını memnuniyetle karşıladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Filistin Dışişleri Bakanlığı "Filistin halkı Siyonist İsrail'e karşı hak ettiği adalet ve hak arayışını uzun zamandır bekliyordu" dedi. 

Siyonist yetkililer ise karara karşı öfkeli. Netanyahu mahkemeyi "saf anti-Semitizm" ile suçlarken rejimin savunma bakanı Gantz, suçlamaları "asılsız" olarak nitelendirdi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir