• DOLAR 32.576
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2491.14
  • ...
Palandöken: İşsizliğin ve gelişimin anahtarı girişimcilikten geçer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Girişimcilik Haftası sebebiyle yazılı bir açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, imkân ve desteklerin hiçbir zaman esirgenmemesi gereken 'girişimciliğin', işsizlik ve durağanlığın baş düşmanı olduğunu söyledi.

Gelişimin, işsizliğin ve istihdamın anahtarının girişimcilik ruhu olduğunu ifade eden Palandöken, "Ekonomik gelişimin, gelişimle birlikte işsizliğin azalması istihdamın artması gibi zincirleme büyümenin kilit noktası girişimcilik ruhudur. Girişimci ruhu olan bireyler, girişimcilik atılımları olmadan bir ülkenin büyümesinde ve ilerlemesinde daima olmazsa olmazdır. Birçok esnaf ve sanatkâr meslek kolu girişimci niteliğinde olan adımlarla kurulmuş ve nesilden nesle süregelmiştir." ifadelerini kullandı.

Girişimci olmayan ülkelerin kaybetmeye mahkum olduğunu dile getiren Palandöken, "Hayatımızda ve dünyamızda sürekli yeni ihtiyaçların doğması, eski usullerin önemini yitirmesi durumunu salgınla birlikte daha çok anladık. Birçok alışkanlığı geride bırakırken, yeni normal diye tabir edilen başlangıçlara imza attık. Değişen dünyada değişen ihtiyaçlara her daim cevap bulabilecek tüm girişimci ruhların Girişimcilik Haftası'nı kutluyorum. Heveslerinin hiçbir zaman kırılmadığı, pes etmeyi hayatlarından çıkarttıkları, hayatları boyunca daha fazla imkân ve seçenek ile birlikte gelişime açık olmalarını diliyorum." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir