• DOLAR 32.388
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.544
  • ...
Normalleşme Süreci ile birlikte Balıklıgöl Yerleşkesi'nde yoğunluk yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 1 Mart'ta Kabine Toplantısı'nın ardından yeni normalleşme sürecine ilişkin kararlar açıklandı. İller risk grubuna göre sınıflandırıldı. Şanlıurfa, "Mavi renk Düşük Riskli İller" grubunda yer aldı.

Kısıtlamanın kalktığını duyan Şanlıurfalılar, genç yaşlı demeden Balıklıgöl'e akın etti. 65 yaş üzeri ve 20 yaş altındaki vatandaşların kısıtlamalarının kaldırılmasının mutluluğunu yaşadı.

Balıklıgöl'deki balıklara ve Dergâh Camiindeki güvercinlere yem atan halk, Balıklıgöl Yerleşkesi'nde bolca fotoğraf çektirdi.

Hazreti İbrahim'in doğduğuna inanılan mağara, Hazreti İbrahim'in Nemrut tarafından ateşe atıldığı göl ve Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin vefat ettiği zaman ilk gömüldüğü kabrini ziyaret eden Şanlıurfalılar, Dergah Camiisi'nde namaz kıldılar.

Kısıtlamanın kalkmasından memnun olduklarını ifade eden Şanlıurfalılar duygularını İLKHA ile paylaştı.

"Eğer alınan tedbirlere uymazsak kısıtlamalar tekrar geri gelecek"

Kısıtlamanın kaldırılmasının ardından Şanlıurfa halkının mutlu olduğunu ifade eden Yılmaz Takar, "Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. İnşallah Cenab-ı Allah, bu hastalığı hem dünyadan hem de
Ümmet-i Muhammed'in üzerinden kaldırır. Cumhurbaşkanının verdiği karar, başta esnaflar olmak üzere bütün insanları sevince boğdu. Kısıtlamalar geçim sıkıntısı oluşturmuştu. Cumhurbaşkanımız, kısıtlamaları keyfi getirtmedi, kendi vatandaşının sağlığı için yaptı. Allah'ın izniyle herkes iyileşir ve bu hastalık def olup gider. Eğer alınan tedbirlere uymazsak kısıtlamalar tekrar geri gelecek. Kendimizin ve halkımızın sağlığı için çok dikkatli olmamız gerekir. Bir kişi hastalanınnca 20 kişiye bulaştırıyor. Herkes tedbirlere uyup, Sağlık Bakanlığının kurallarının dışına çıkmamalıdır." şeklinde konuştu.

"Hastalık bitsin kısıtlama önemli değil"

Kısıtlamaların kaldırılmasından dolayı mutlu olduğunu vurgulayan Abdulkadir Karataş, "Kısıtlamanın olduğu günlerde emin olun ki bezmişlik. Kısıtlamanın kaldırması gayet iyi oldu. Özgürlüğün bir defa daha farkına vardık. Evde oturmak, mahallede gezmek sıkıcıydı. Polislerin ceza yazmaması için kaçmak maceraydı ama artık öyle şeyler olmayacak, mutluyuz. Cumhurbaşkanımıza buradan teşekkür ediyorum. Amacımız; kısıtlamanın kaldırılmasını istemek değil bu hastalığın bitmesidir. Hastalık bitsin, kısıtlama önemli değil. Yaklaşık bir senedir kısıtlamalar oldu ve bezdik. Şimdilik maske takmamak da hakkımız diyebilirim." ifadelerine yer verdi.

"Virüs artarsa yeni bir kısıtlama gelebilir"

Tedbirlere uydukça eski günlere kavuşabileceklerini belirten Ramazan Nesil, "Kısıtlamanın kalkmasının ardından insanlar rahat bir nefes aldı. Kısıtlama olduğu için herkes eve kapanmıştı. Kısıtlamalar kalktı fakat yine dikkat etmeliyiz. Virüs artarsa yeni bir kısıtlama gelebilir. İnsanlar, rehavete kapılmamalı, maskeyi çıkarmamalı ve sosyal mesafeyi ihlal etmemelidir. İnsanlarımızın tedbirlere ne kadar çok uyarlarsa eski günlerimize daha tez kavuşuruz." dedi.

"Kısıtlamanın kalkması bizler için çok iyi oldu"

Vakların artmaması ve kısıtlamanın tekrar geri gelmemesi için tedbirlere uymak gerektiğini ifade eden Sabri Bingöl, "Kısıtlamadan sonra Balıklıgöl'e gelmek çok güzel bir duygudur. Zaten evde sıkılmıştık. Kısıtlamanın kalkması, bizim açımızdan çok iyi oldu. İnşallah salgın bir an önce biter ve insanların işine devam eder. İnşallah en yakın zamanda Balıklıgöl'ümüze, eskiden olduğu gibi turistler de gelir. Vakaların tekrar artmaması ve kısıtlamanın gelmemesi için mesafemizi koruyalım, maskemizi takalım." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir