• DOLAR 32.603
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2503.736
  • ...
Temel Karamollaoğlu'ndan fezleke ve insan hakları eylem planı açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karamollaoğlu, HDP milletvekilleri fezlekelerine ilişkin, ''Bu tip konular üzerinde müzakerenin doğru olduğu kanaatinde değilim. Siyasi partiler demokrasinin unsurlarıdır. Siz birini kapatırsınız bir başkası çıkar.'' ifadelerini kullandı. 

Karamollaoğlu, İnsan hakları eylem planına ilişkin ise , ''Şahsen bu ifadeyi önemsiyorum. Bu ifade ne manaya geliyor? Siz kanunları yapabilirsiniz, uymadıktan sonra neye yarar? Siz istediğiniz düzenlemeleri yapın tavrınız yaklaşımınız değişmedikçe kanunlar insanların önüne engel olarak çıkmıyor. İktidar sorumlu davranmalı. Önce mevcut kanunlara uyacağım diyeceksiniz, sonra geliştirmeye ihtiyaç var diyeceksiniz, amenna.'' dedi.

Pandemi sürecine ilişkin, 'okulların güvenle açılabilmesi için gerekli koşullar en kısa sürede sağlanmalıdır.' diyen Karamollaoğlu, ''Önceliğimiz çocuklar ve öğretmenler dahil herkesin sadece sağlığını korumak için günlük yaşantılarını kısıtlamak değil, sağlık ve günlük yaşantı arasında en uygun dengeyi kurmak olmalıdır. Okulları güveli bir şekilde açtıktan sonra okulların kapalı olduğu dönemin öğrenme kayıplarını tespit etmek, ek eğitim yaklaşımları ile eşitsizlikleri gidermek için kaybı telafi etme çabasına odaklanmak öncelikli amaç olmalıdır. '' ifadelerini kullandı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir