• DOLAR 32.551
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2435.08
  • ...
Afet bilinci yüksek toplum oluşturmak istiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis Öğretmenevinde yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen Tunçtan, İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının "Afet Eğitim Yılı" olarak ilan edildiği belirtti.

 

Deprem haftası nedeniyle il genelinde farklı noktalarda kuracakları stantlarda halka yönelik bilinçlendirme faaliyetlerinde bulunacaklarını dile getiren Tunçtan, yıl boyunca eğitim çalışmalarını devam edeceğini söyledi.

Bitlis'te olabilecek doğal afetlere karşı halkı bilinçlendirmek için Broşür dağıtımını yapacaklarını, il ve ilçelerde bulunan muhtar ve imamlara yönelik eğitim faaliyetlerinin sürdürüleceğinin altını çizen Tunçtan, afet bilinci yüksek bir toplum oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.

Tunçtan "1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle basın mensuplarıyla bir program düzenledik. İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla 2021 yılı "Afet Eğitim Yılı" olarak ilan edildi. Hem bu kapsamda hem de deprem haftası münasebetiyle İl Afet Acil Müdürlüğü olarak, valilik binasının girişlinde stantlarımızı kurduk.  Arama kurtarma malzemelerinin tanıtımını yaptık. Halkımıza afetler konusunda bilgilendirici broşürler dağıttık." dedi.

Hafta boyunca yapacakların etkinlikle hakkında bilgi veren Tunçtan, şunları söyledi:

"Afet gönüllüsü sistemimize kayıtlı 950 gönüllü personelimiz var. Bu personelimize yönelik afet farkındalık eğitimi düzenledik. Tatvan ilçemizde de arama kurtarmaya yönelik ekipman tanıtımlarımızı yaptık. Mutki ilçemizde bulunan kurum personellerine yönelik afet farkındalık eğimini verdik. Hafta boyunca farklı noktalarda bu farkındalık eğitimlerimiz devam edecek. Cuma günü bazı merkezi camilerimizde stantlar açmayı planlıyoruz. Burada halkımıza Bitlis'te olabilmesi muhtemel afetler hakkında bilgilendirici broşürler dağıtacağız. 2021 yılı içinde farklı etkinlik ve tatbikatlarımız olacak. Çığ tatbikatı yapmayı planlıyoruz. Yıl boyunca okullarımızda, kamu kurum ve kuruluşlarımızda, STK'larımızda bu eğitimleri sürdüreceğiz. İl ve ilçelerde bulunan muhtarlarımıza ve imamlarımıza yönelik bu eğitimler sürecek. Tüm faaliyetlerle bizler afet bilinci yüksek toplumlar ve afette dayanıklı yapılar oluşturmak istiyoruz. Bunun içinde inşallah etkinliklerimiz devam edecek." (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir