• DOLAR 32.386
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2326.454
  • ...
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi şehir içi otobüs hatlarını genişletiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplu taşımada halkın ihtiyaçlarını karşılamak için Ulaşım Master Planı’nı revize eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, güzergâhlardaki yoğunlukları göz önünde bulundurarak yeni hatlar açmaya başladı.

Ulaşım Daire Başkanlığı, ana hat olarak belirlediği A1, A2, A3 ve A4 adıyla açtığı yeni güzergâh hatlarında toplu taşıma araçları 8 dakikada bir sefer düzenleyecek. Ana hatlardaki yoğunluğu azaltmak için ise 4 besleme hat halka hizmet edecek. Ana ve besleme hatlarda toplam 83 adet toplu taşıma aracı yolcu taşıyacak.

Yeni ana hat durakları

Yeni oluşturulan ana hatlar; A-1 Hattı, 16 araç ile Üniversite-Dağkapı-Elâzığ Bulvarı-Gevran Caddesi-Ofis-Koşuyolu-Bayındırlık -Tesisler-500 Evler güzergâhında.

A-2 Hattı, 16 araç ile Üniversite-Dağkapı-Çift Kapı-Anıt Park-Ofis-Koşuyolu-Bayındırlık-Tesisler-Diclekent Bulvarı-Fırat Bulvarı-Stadyum güzergâhında.

A-3 Hattı, 18 araç ile Üniversite- Dağkapı-Çift Kapı-Anıt Park-Ofis-Koşuyolu-Hat Boyu-Polis Okulu-Emek Caddesi-Fırat Bulvarı-Dicle Kent Bulvarı-Mezopotamya Bulvarı-Araştırma Hastanesi güzergâhında.

A-4 Hattı ise 16 araç ile Üniversite-Dağkapı-Elâzığ Bulvarı-Üç Kuyu TOKİ-Araştırma Hastanesi duraklarından oluşacak.

Besleme hatları

Ana hatlara ek olarak 4 besleme hatlarını ise şu durakları, Dicle Üniversite 5 araç ile kampus içi için 5 dakikada bir sefer.

Afet evler bölgesinde 4 araç ile 500 Evler –Afet Evler- 500 Evler TOKİ-Leyla Kasım Caddesi- Urfa Bulvarı güzergâhında 8 dakikada bir sefer.

Üç kuyu TOKİ bölgesi 4 araç ile Araştırma- Üç Kuyu TOKİ güzergahında 8 dakikada bir sefer.

Araştırma Hastanesi 4 araç ile Araştırma Hastanesi-Memursen TOKİ-Güneydoğu Yapı Kooperatifi-Maliye Konutları-Sosyal Konutlar-D Tipi Cezaevi güzergâhında 10 dakikada bir sefer düzenleyecek. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir