• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
Düşük riskli iller arasında olan Van'da okullarda yeniden ders zili çaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İpekyolu ilçesindeki Özgün Coşkun Haydaroğlu İlk ve Ortaokulu'ndaki tören, salgın tedbirlerine uygun olarak yapıldı.

Törene katılan Vali Mehmet Emin Bilmez, Vali Yardımcısı Furkan Duman ve Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, İstiklal Marşımızı okuyarak öğrenci ve öğretmenlerin heyecanlarına ortak oldu.

İlk ders zilini çalan Vali Mehmet Emin Bilmez, kent genelinde 310 bin öğrencinin kademeli olarak normalleşme süreci ile birlikte haftada 2 gün olacak şekilde yüz yüze eğitime başladığını söyledi. Vali Bilmez "Bugün itibariyle 1500 okulumuzda 310 bin öğrencimiz ve 19 bin öğretmenimiz okullarıyla buluştu. Belli sınıflarda tam gün, diğer sınıflarda yüz yüze eğitim 2 gün olacak. 3 gün de uzaktan eğitim yapılacak. Bütün okullarımız eğitim-öğretime hazır durumda” dedi.

Van’ın Coronavirus ile mücadelede büyük bir başarı elde ettiğine dikkat çeken Vali Bilmez “Bu başarıda emeği olan başta sağlık çalışanlarımız, güvenlik görevlilerimiz, sahada çalışan tüm ekiplerimize, sabırla kurallara uyan Van halkına teşekkür ediyorum. Çocuklarımız okullarını ciddi anlamda özlemeye başlamışlardı. Aynı şekilde öğretmenlerimiz de öğrencilerini özlemişti. Bugün onların buluşmasına tanık olduk. İnşallah mavi olan kentimizin rengini bundan sonra hep mavi tutacağız.  Çocukların sürekli okula gitmesi ve iş yerlerinin açık olabilmesi için Vanlı vatandaşlarımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da salgın kullarına uyması gerekiyor. Maske, mesafe ve temizlik konusunda dikkatli olunması gerekir. Son dönemde gizli yapılan taziyelerden kaynaklı bazı pozitif vakalar tespit ettik. Taziye konusundaki kısıtlamalara ve salgınla mücadeledeki kurallara uyalım. İlimizin mavi rengini daim kılalım." ifadelerini kullandı.

Daha sonra sınıfları gezen Vali Mehmet Emin Bilmez, sıralarına oturduğu öğrencilerle sohbet ederek mutluluklarına ortak oldu.

Öğretmenlerle de bir araya gelen Vali Mehmet Emin Bilmez, öğretmenlerin öğrencilerine rol model olmasını isteyerek, yeni dönemin hayırlı olmasını diledi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir