• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Batman'da, esnafın 'normalleşme' sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı koronavirüs risk haritasında 100 binde 8,06 oranla Türkiye'nin en az vaka sayısının olduğu kentler arasında yer alan mavi listedeki Batman'da, koronavirüsle mücadelede kontrollü normalleşme süreci başladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir işletmelerine müşteri alamayan kafe, lokanta, pastane gibi yerler sabahın ilk saatlerinde müşterilerine hizmet vermeye başladı.

Batman'ın mavi listede yer almasına sevindiklerini anlatan lokanta işletmecisi Nurullah Batar, "Bugün itibarıyla iş yerimizin temizliği yaptıktan sonra kurallara uygun bir şekilde masalarımızı dizdik. O sıkıntılı günleri artık geride bırakmak istiyoruz. Ancak en düşük iller arasında bulunmamız nedeniyle vatandaşların rehavete kapılmamasını istiyoruz. Bugün itibarıyla tüm işçilerimizi görev başında ve nefes aldık, umarım daha iyi noktalara geliriz" dedi.

Çay ocağı işletmecisi Seyfettin Güneri, işletmeleri kapalı olmasından dolayı mağdur olduklarını ifade ederek, sıkıntılı günleri bugünden itibaren geride bıraktıklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir