• DOLAR 32.57
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2429.62
  • ...
ABD "gerekirse" yapacakmış!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Cemal Kaşıkçı cinayetine ait raporun yayınlanmasından günler sonra ABD'nin gelecekte Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a "gerekirse" yaptırım uygulama hakkını saklı tuttuğunu belirtti.

ABD'nin Cemal Kaşıkçı cinayeti raporu

ABD istihbaratı tarafından 2018 yılında işlenen Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili geçtiğimiz günlerde yayınlanan raporda, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesini onayladığı açıklanmıştı. Raporun ardından ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Veliaht Prens Selman hariç Kaşıkçı’nın ölümü dahil yurt dışında muhalifleri ve gazetecileri tehdit ettiğine inanılan 76 Suudi Arabistan vatandaşına yaptırım uygulamıştı.

"GEREKİRSE..."

Sözcü Jen Psaki, Beyaz Saray’daki basın toplantısında yaptığı açıklamada, ABD'nin gelecekte Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a "gerekirse" yaptırım uygulama hakkını saklı tuttuğunu belirtti. Psaki, “Elbette, istediğimiz bir zamanda ve şekilde herhangi bir eylemde bulunma hakkımızı saklı tutuyoruz. Tarihsel olarak ABD, diplomatik ilişkilerimizin olduğu ülkelerin hükümet liderlerini cezalandırmadı” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir