• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Yeşilay'ın amacı bağımlılık türleriyle mücadele
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu yıl "Yeşilay Hep Benimle" sloganıyla farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını dile getiren Yazar, öncelikle küçük yaşlardan itibaren iyi yaşam alışkanlıklarının kazandırılmasını ve bu alışkanlıklarla büyüyen çocukların yaşam boyu bağımlılıklardan uzak kalmasını amaçladıklarını vurguladı.

Yazar "Yeşilay olarak, 101 yıldır vatandaşlarımızın hayatını etkileyen bağımlılık türleriyle mücadelemizi sürdürüyoruz. Öncelikle küçük yaşlardan itibaren iyi yaşam alışkanlıklarının kazandırılmasını ve bu alışkanlıklarla büyüyen çocukların yaşam boyu bağımlılıklardan uzak kalmasını amaçlıyoruz; diğer yandan da bağımlı bireylere ve ailelerine Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) çatısı altında ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlıyoruz."

Ülke geneli 120 Yeşilay şubesiyle hizmet vermeye çalıştıklarını belirten Yazar "Güçlü bir teşkilat yapısıyla ülkemizin her köşesinde faaliyet gösteriyoruz. Şehrimizde de her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Bu mesajımızı bir kez daha vurgulamak için Yeşilay Haftası’nı ‘Yeşilay Hep Benimle’ mesajıyla kutlayacağız. Bizimle birlikte kutlama yapmaya ve 'Yeşilay Hep Benimle' demeye çağırıyoruz." ifadesini kullandı.

Bitlis'te yeni Yeşilay Danışmanlık Merkezini (YEDAM) kurduklarını, en kısa sürede açılışı yapılarak hizmette sokulacağını hatırlatan Yazar, şunları söyledi:

"Yeşilay, Türkiye geneli ve KKTC’de toplam 100 Yeşilay Danışmanlık Merkezi ile hizmet veriyor. YEDAM’lara, tüm Türkiye’den 115 YEDAM danışma hattı üzerinden ulaşılabilecek. Şubelerimiz ile YEDAM’lar arasında güçlü bir iş birliğimiz var. Böylece bağımlılara ve ailelerine doğru yönlendirmelerde bulunabiliyoruz. YEDAM’ın tamamı bağımlılık alanında uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekibi, tütün, alkol, madde, kumar ve internet bağımlılıkları konusunda bilgi verme, doğru yönlendirme, danışmanlık ve ayaktan terapi hizmetleri sunuyor. Bağımlılar ve aileleri, YEDAM’ın sunduğu psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon desteğinden ücretsiz yararlanabiliyor." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir