• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bağlar'da bir yıl içinde 4 milyon 728 bin ambalaj atığı toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçe Belediyesi, geri dönüşüm ve temiz çevre için ambalaj atıkları toplama çalışmalarına devam ederken, çevreyi korumak ve ilçede katı atık depolama alanına giden çöp miktarını azaltmak için uyguladığı Ambalaj Atıkları Toplama Projesi’nde başarılı çalışmalar gerçekleştirdi.

Bağlar Belediyesi; kâğıt, karton, cam, metal, plastik ve kompozit gibi ambalaj atıklarının belediyenin anlaşmalı olduğu lisanslı firma tarafından çöpten ayrı toplanmasını sağlayarak oluşturduğu çevre koruma ekibinin sahadaki çalışmaları ile geri dönüşüm konusunda halkı, çevreyi koruma konusunda bilinçlendirdi.

Geçtiğimiz yıl atık toplamadaki başarısı nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bölgede sıfır atık belgesi alan ilk belediye olan Bağlar Belediyesi, bir çevre koruma mühendisi ve 5 çevre koruma teknikerinin gözetiminde ilçenin her tarafında tarama yapıp 2020 yılı içerisinde 4 milyon 728 bin ambalaj atığının geri dönüşüme gönderilmesini sağladı.

Anlaşmalı oldukları firma ile iş birliği halinde çalışıp birlikte vatandaşları özendirerek geri dönüşüme ciddi katkı sağladıklarını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın 2019 yılında bu konuda genelgesi yayımlandı. Bununla beraber belediyeler kanununa göre belediyeler katı atıkların toplanması, taşınması, ayrıştırılması, geri kazanımı, ortadan kaldırılması ve depolanması ile ilgili bütün hizmetleri yapmak ve yaptırmak ile yükümlüdür. Bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda bugüne kadar ciddi başarı sağladık. Bir yılda 7 milyon 342 bin ambalaj atığı toplamamız bunun göstergesidir." dedi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir