• DOLAR 32.603
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2496.525
  • ...
Altın hala güvenli liman mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Son bir ay içerisinde gram altında hızlı bir düşüş yaşanması “altın hala güvenli liman mı?” sorusunu da beraberinde getirdi.

Binlerce yıldır altının güvenli liman olduğunu ve kâğıt paraya göre sürekli değer kazandığını kaydeden kuyumcular, halka altın alma tavsiyesinde bulundu.

Altındaki düşüşü fırsat bilen Mardin halkı da altın almak için kuyumcuların yolunu tutuyor. Bu durum altın piyasasını hareketlendirirken kuyumcuların da yüzünü güldürüyor.

Tüm zamanların en iyi yatırım aracının altın olduğunu belirten kuyumcular, altın fiyatlarındaki düşüşün çok fazla devam etmeyeceği, fiyatların tekrar yükseleceği öngörüsünde bulunuyor.

Lokman Aydemir

Mardin’de 28 yıldır kuyumculuk işi yapan Lokman Aydemir, İLKHA muhabirine, son süreçte altında bir düşüş yaşandığını, bunun halk için fırsat olduğunu söyledi.

Aydemir, “Altının önündeki en büyük engel Covid-19 aşısıydı. Aşı çalışmalarının başlaması ve olumsu sonuç vermesi altının düşmesine neden oldu. Yılların vermiş olduğu tecrübeye dayanarak şunu söyleyebiliriz ki; altın her zaman güvenilir limandır. Kâğıt paradan kesinlikle ama kesinlikle hiçbir şey beklemeyin. Binlerce yıldır altın sürekli değer kazanmıştır. Yatırımcılar başta olmak üzere herkesin altına güvenmesini ve bu fırsatı kaçırmamalarını tavsiye ediyorum. 540’lardan 400’lere geriledi. Bunu fırsat bilen müşteriler, altın alımına yöneliyorlar. Şu an talepte bir rağbet var.” dedi.

Altın almaya gelenler ise fiyatının düşmesini olumlu bulduklarını dile getirdiler.

Altının gram fiyatı yeni haftanın ilk işlem gününde 415 liradan işlem görüyor. Ons altındaki artışa rağmen dolar kurundaki düşüş nedeniyle gram altın bugün yüzde 0,68’lik bir artış gösterdi.

Yatırımcısının en çok tercih ettiği ürünlerden olan çeyrek altın bugün 680 liradan alınırken satış fiyatı ise 700 lirada konumlanmış durumda.

Uzun süredir fiyatı 3 bin liranın altında yer alan cumhuriyet altını ise bugün 2 bin 700 liradan alınırken 2 bin 803 liradan da satışa sunuluyor. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir