• DOLAR 32.509
  • EURO 34.593
  • ALTIN 2489.483
  • ...
Süresiz nafaka mağdurlarının gözü ‘İnsan Hakları Eylem Planı'nda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yarın açıklanacağı söylenen İnsan Hakları Eylem Planı birçok mağdur kesimin gözlerini oraya çevirdi. Özellikle defalarca söz verilmesine rağmen mağduriyetleri devam eden Süresiz Nafaka Mağdurları ve Genç Evlilik Mağdurları açıklanacak planda kendilerine de yer verilmesini umut ediyor.

“4 SENEDİR İÇİ BOŞ SÖZLERLE KANDIRILDIK”

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu Kurucu Başkanı İlhan Ergincan, “Süresiz Nafaka ve çocuk haczi konusunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve  Adalet Bakanımız tarafından söylenen "her iki tarafı mağdur etmeyecek yasa üzerinde çalışıyoruz" söylemi ile mağdurlar 4 senedir içi boş sözlerle kandırıldı.  Sabırların taştığı, güvenlerin azaldığı, aile kurumunun yıkılmaya yüz tuttuğu, iftiralarla evlerden uzaklaştırılanların arttığı, süresiz nafaka ile ikinci evliliklerin de bitmeye başladığı, tek taraflı adalet sisteminin hakim olduğu, çocuklarını haciz ile görenlerin feryadı arş-ı alaya ulaştı. Yer gök adaletsizliğe şahit oldu.” ifadelerini kullandı.

“ADALET ÇADIRI AÇAR MÜCADELEMİZE ORADA DEVAM EDERİZ”

Aile düşmanı kesimlerin hükümetin ürkek tavırlarından cesaret aldığını belirten Ergincan, “Bu yapılanlar ışığında mağdurların tek umudu kaldı, o da salı günü Cumhurbaşkanımızın yeniden yargı reformu açıklamasında süresiz nafaka ve çocuk haczi kanunlarının olmasıdır.  Daha önce yargı paketlerinde olacağı söylenip de yerine getirilmeyen süresiz nafaka ve çocuk haczi konularının, çözüme kavuşması konusunda takipçisi olacağız. Aile düşmanları, nafaka avcıları sabrımızın tükeneceği, mücadeleden yılacağımız düşüncelerine asla kapılmasınlar. Aile konusunda yasalar çıkana kadar onurlu mücadelemiz artarak devam edecektir.  Çözüme ulaşma noktasında Diyarbakır annelerinin evlatları için yapmış olduğu mücadelenin aynısını yapmaktan asla çekinmeyiz. Bizler de adalet çadırı açar, orada mücadelemizi sürdürmeye devam ederiz.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir