• DOLAR 32.602
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2501.223
  • ...
HAMAS: Batı Şeria’da seçimlere katılmamız engellenmeye çalışılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

er-Recub, seçim sürecinin başlamasına rağmen Batı Şeria’da değişen bir şey olmadığını, Filistin Yönetimi’nin çeşitli engeller çıkardığını ve özgürlüklerle ilgili kararnamesini uygulamadığını, işgalcilerin de HAMAS liderlerini ve üyelerini alıkoyduğunu bildirdi.

İşgal rejiminin, Batı Şeria’da HAMAS üyesi onlarca kişiyi alıkoyduğuna dikkat çeken er-Recub, seçimlere katılmamaları yönünde açık bir tehditle karşı karşıya olduklarını kaydetti.

Milletvekili er-Recub, işgalcilerin, birkaç gün önce evine baskın düzenlediğini ve kendisini alıkoymakla tehdit ettiğini; seçimlere katılmaması ve aday olmaması, seçimlerin başarılı olması için çalışmaması yönünde uyarıldığını belirtti.

Filistin Yönetimi’nin medyaya yaptığı açıklamalarla pratikteki uygulamaları arasında fark olduğuna işaret eden er-Recub, seçimlerin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için gereken ortamın bulunmadığını ifade etti.

Şu ana kadar siyasi tutuklulardan hiç kimsenin serbest bırakılmadığını söyleyen er-Recub, Filistin Yönetimi’nin özgürlükler ve seçimler konusundaki gerçek tavrının önümüzdeki günlerde ortaya çıkacağını açıkladı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir