• DOLAR 32.341
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2238.43
  • ...
Adıyaman Kent Konseyi: Sürecin uzaması sıkıntıların  devam etmesine sebep olmaktadır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birçok inanın işsiz kaldığını birçok esnafında iş yerini kapatmak zorunda kaldığını belirten Temel, sürecin uzamasının birçok yönden sıkıntıların artarak devam etmesine sebep olduğunu belirtti.

Zor günleri birlikte atlatılması gerektiğini belirten Temel "Yaklaşık bir yıldır dünyayı olumsuz etkileyen Coronavirus salgını uzun zamandır ilimizde de hayatımızı birçok yönden olumsuz olarak etkilemektedir. Süreç içerisinde alınan kararlar gereği tedbirler kapsamında kısıtlamalar uygulamaya konmuş, bu nedenle birçok esnafımız iş yerini kapatmak, birçoğu da sadece servis hizmetli olarak çalışmak zorunda kalmıştır. Ticari hayatın birçok alanda durması demek olan bu gelişmeler karşısında çok sayıda insanımız işsiz kalmış ve ekonomik olarak çok ciddi sıkıntılara düşmüşlerdir. Esnafımızın ve insanlarımızın yaşadığı bu sıkıntıları bizler de her an içimizde hissediyor, üzülüyoruz. Devletimizin bu konuda aldığı tedbirler ve verdiği destekler elbette çok önemlidir. Ancak sürecin uzaması birçok yönden sıkıntıların artarak devam etmesine sebep olmaktadır. Kısıtlama ve yasaklamaya dönük uygulamaların bir an önce son bulması ve hayatın normale dönmesi herkes gibi bizim de yürekten temennimizdir. Bu da hep birlikte tedbirlere ve kurallara uymamızla mümkündür." dedi.

"İlimiz vaka sayısı bakımından maalesef 81 il içerisinde ilk 10 içerisindedir"

Yeni uygulama gereği normalleşme iller bazında olacağından Adıyaman'daki vaka sayısının düşmesinin ve normalleşmenin hızlanmasının halkın kurallara uymasıyla doğrudan bağlantılı olduğunu vurgulayan Temel "Bizdeki son verilere göre ilimiz vaka sayısı bakımından maalesef 81 il içerisinde ilk 10 içerisindedir. Bu da kurallara gerektiği gibi uymadığımızın ve dikkatli davranmadığımızın göstergesidir. Hem ülkemizdeki hem de bölgemizdeki durum itibariyle ilimiz kırmızı ile gösterilen çok yüksek riskli iller arasındadır. Normalleşmenin söz konusu olabilmesi için ilimizdeki vaka sayılarının düşmesi gerekmektedir. Vaka sayısı yüz binde 11-35 olan iller orta riskli sayılmaktadır. Düşük riskli iller arasına girmemiz için vaka sayılarının yüz binde 10’un altında olması gerekmektedir.  Adıyaman Kent Konseyi olarak vatandaşlarımızı ve esnaflarımızı daha dikkatli davranarak kurallara uyulması konusunda bir kez daha duyarlı olmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Normalleşme adımlarının atılması için birlikte hareket etmenin önemine değinen Temel "Normalleşmeye geçmemiz, başka bir deyişle vatandaşlarımızın ve esnafımızın yaşadığı sıkıntıların bitmesi bizlerin elinde. Daha net söylemek gerekirse sıkıntı içerisinde olanlar ya bizleriz ya komşumuz ya da eşimiz dostumuzdur. Dolayısıyla birbirimizin sıkıntılarını gidermek için yine birlikte hareket ederek kurallara uymamız konusunda daha hassas olmamız gerekmektedir. Sosyal hayatımızdan, ekonomik hayatımıza ve eğitim hayatımıza kadar yaşadığımız bunca sıkıntıyı gelin hep birlikte aşalım. Unutmayalım ki, kurallara uymamız aynı zamanda kapanan iş yerlerine ve ekonomik sıkıntı içerisinde bulunan esnaflarımıza destek anlamına gelecektir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

 

 

 

                                                               



Bu haberler de ilginizi çekebilir