• DOLAR 32.378
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.01
  • ...
Grevin odağındaki Maltepe Belediyesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Maltepe Belediyesinde aralarında temizlik görevlilerinin de bulunduğu işçilerin başlattığı grev 6'ncı gününde sona erdi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Genel İş Sendikası ile sürdürdüğümüz Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanmıştır. Bu süreçte sağduyu ve anlayışını esirgemeyen halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz." şeklinde bir açıklamayla grevin son bulduğunu duyurdu.

Grevle birlikte oluşan çöp yığınlarıyla Türkiye gündemine oturan Maltepe Belediyesinin hangi partide olduğu ve başkan Ali Kılıç'ın da kim olduğu merak konusu oldu.

Ali Kılıç kimdir?

1964 yılında Tunceli Pülümür’de doğan Kılıç, 1980’de yurtdışına çıktı. Almanya’da bir yandan eğitimini tamamlayan Kılıç, bir yandan da gazeteciliğe başladı.

Milliyet Gazetesi Münih Temsilciği yapan Kılıç, Romanya, Afganistan ve Yugoslavya’daki savaşları gazeteci olarak yakından takip etti.

Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu’nda Genel Başkanlık görevini üstlenen Kılıç, daha sonra da Türk–Alman Dostluk Federasyonu Kurucu Genel Başkanı oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 1. Bölge Milletvekili Adayı, Parti Meclisi Üyesi, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Danışmanlığı görevlerini yapan Kılıç, yurtdışı Örgütlenme Koordinatörlüğü görevini de sürdürdü.

Kılıç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın bir isim olarak biliniyor.

2014 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Ali Kılıç seçimleri kazandı ve o tarihten bu yana Maltepe Belediye Başkanı olarak görev yapıyor. CHP, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde yeniden Ali Kılıç'ı aday olarak gösterdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir