• DOLAR 32.334
  • EURO 35.217
  • ALTIN 2247.294
  • ...
5 asırlık dinozor görünümlü çınar ağacı ilgi görüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaklaşık 200 yıldır Siirt'in Tillo ilçesine bağlı Meydandere köyünde Rumi takvimine göre Eylül ayının ilk Perşembe'sinde Türkiye'nin birçok yerinden gelen ziyaretçiler, köylüler tarafından düzenlenen ziyafet etkinliğine katılıyor.

 

Özellikle köyde bulunana Şeyh Ali türbesi ve türbenin içinde bulunan 5 asırlık dinozor görünümlü çınar ağacı, yoğun ilgi görüyor.

Birçok ziyaretçi, Allah-u Teala'nın veli kullarından olduğuna inanılan Şeyh Ali türbesinde dua ederken dinozor görünümlü çınar ağacıyla da fotoğraf çektirmeyi ihmal etmiyor.

NECMETTİN BAYKARA

Meydandere köyünün yaklaşık 3 asır önce dedeleri tarafından kurulduğunu ifade eden köy muhtarı Necmettin Baykara, köy kurulmadan öncede Şeyh Ali'nin mezarının burada bulunduğunu ancak buraya geliş tarihi ve hayatı ile ilgili bir kaynak bulunmadığını kaydetti.

"Şeyh Ali türbesindeki dinozor görünümlü ağaç, yaklaşık 500 yıllık"

Şeyh Ali Türbesinde bulunan Dinozor görünümlü ağacın insanlar tarafından büyük bir ilgi gördüğünü belirten Baykara, "Dedelerimiz, bize buranın tarihi ile ilgili herhangi bir bilgi aktarmadı. Ama çok eski bir tarihe dayandığı kesindir. Şeyh Ali'nin türbesinde bulunana dinozor görünümlü ağaç ise yaklaşık 500 yılık olduğu ile ilgili bilgimiz var. Ağaç, gördüğünüz gibi dinozor görünümlü olduğu için herkes tarafından ilgi görüyor. Birçok insan gelip bu ağacın altında fotoğraf çektiriyor." dedi.

"Her yıl Eylül ayının ilk Perşembe'si ziyafet etkinliği düzenlenir"

Baykara, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Birçok insan, bir gelenek haline gelmiş Şeyh Ali ziyafet etkinliğine katılmak için köye geliyorlar. O gün insanlar bu türbenin yanında bulunan meydanda toplanıp aile fertleri veya gelen misafirlere yetecek şekilde adaklar kesilir.

Bu etkinlikte Allah'ın dostu, veli bir kulu olan Şeyh Ali'nin hatırına insanlara ziyafet verilir. Dedelerimiz de bu şekilde insanlara ziyafet veriyordu, bizler de veriyoruz. Ziyafetten sonra herkes dua eder ve evlerine dağılır.

Köy sakinlerinden Yunus Eşin, Meydandere köyünün adını, Şeyh Ali Türbesi'nin yanında bulunan geniş meydan ve altından akan dereden aldığını söyledi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir