• DOLAR 32.524
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2472.802
  • ...
Liseli öğrencilerin “Siyer Yarışması” heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lise düzeyindeki gençleri kapsayan 3. kategoride bugün yarışmaya katılan öğrenciler, Covid-19 salgınına rağmen yarışmayı çevrimiçi olarak düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı’na teşekkür ettiler.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e (Sallalahu Aleyhi Vesellem) olan sevgilerinden dolayı sınava katıldıklarını belirten Caner Kösedağ, “Bizler Hazreti Muhammed’in (Sallalahu Aleyhi Vesellem) hayatını öğrenmekten şeref duyuyoruz. Bugün de Efendimizin (Sallalahu Aleyhi Vesellem) hayatını konu edinen yarışmaya girdik. Rabbimizden yarışmanın hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.” diye konuştu.

Huzeyfe Kanat ise genç iken Siyer-i Nebi’yi öğrenmenin ileriki yaşlarda hayatına ışık tutacağını ifade ederek, “Ağacın yaşken eğilmesi nasıl bir hakikatse, bizler de genç yaşımızda en kıymetlimiz olan Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallalahu Aleyhi Vesellem) hayatını öğrenmek için bir çaba harcıyoruz. Bu konuda bizleri yalnız bırakmayan Peygamber Sevdalıları Vakfı’na ise özel olarak selam göndermek istiyorum. Allah kendilerinden razı olsun.” dedi.

“Bizi manevi olarak destekleyen yarışmaya büyük bir aşkla hazırlandık.” diyen Muhammed Emin Kösedağ da “Rabbimiz kimsenin emeğini zayi etmez. Özellikle biz gençler açısından bu yarışmanın çok faydalı olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.  

Çevrimiçi ortamda sınava girmenin okul ortamı kadar etkili olmadığını, fakat Covid-19 sebebiyle yarışmaya bu şekilde de olsa katılmaktan memnun olduğunu söyleyen Nasrullah Aydın, “Siyer-i okuyunca elimizde olan nimetlerin farkına yeterince varamadığımızı gördüm. Çünkü siyer tarihi bilgilerden ibaret değil, geleceğimize yön veren hakikatlerdir.” diye konuştu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir