• DOLAR 32.599
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2509.766
  • ...
​Vaka sayılarının yüksek olduğu Malatya’da toplu taşıma araçları tıka basa dolu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir yıla aşkındır tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de hala etkisini sürdüren Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle vakaların önüne geçebilmek için getirilin kısıtlamalar sürerken, Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Toplu Taşıma Hizmetleri Motaş A.Ş’ye bağlı toplu taşıma otobüsünün tıka basa doldurulması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Şehir merkezinde bulunan İnönü Kapalı Çarşı ile Şehit Mehmet Kılıç Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi hattında çalışan şehir içi otobüsündeki izdiham, vatandaşların cep telefonu kameralarına yansırken görüntülerde bir yolcunun elindeki poşetin dışarıda kaldığı görülüyor.

Otobüs seferlerinin azlığından dolayı izdihamın yaşandığını belirten Seyfullah Ademoğlu, şöyle dedi:

“Covid-19 salgınından dolayı bir yılı aşkındır millet perişan oldu. Birçok işyeri kapandı, birçoğu iflasın eşiğine geldi. Salgının seyrini azaltmak için lokantalar da kaç aydır sadece paket servisi yapılıyor ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Alınan bunca tedbir ve uygulanan bu kadar kısıtlamalara rağmen bugün gördüğüm manzara karşısında adeta şok geçirdim. Yoldan geçerken, Motaş’a ait İnönü Kapalı Çarşı ile Şehit Mehmet Kılıç Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi hattında çalışan otobüsün tıka basa dolduğunu, ön kapının kapanmadığını ve bir yolcunun elindeki poşetin dışarıya sarktığını gördüm. Birçok vatandaşta dışarıda kaldı. Binmek istiyorlardı ama otobüs tıka basa dolunca binemediler. Sürekli sosyal mesafenin korunması için çağrılar yapılıyor. Birçoğu uymadığı için para cezası alıyor ama gel gör ki toplu taşıma aracında adım atacak yer kalmıyor.” (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir